מג’דרה של סבתות או: חגיגה בצלחת - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - תוספות - אורז - מג’דרה של סבתות או: חגיגה בצלחת

מג’דרה של סבתות או: חגיגה בצלחת

המנה הפופולרית מקבלת שדרוג חגיגי – מג’דרה של סבתות עם המון בצל מטוגן, צנוברים קלויים ופטרוזיליה מעל

כבר חודשים ארוכים שאני רוצה להכין מג’דרה בבית. כזאת שמדיפה ריח של תבשיל ארומטי שהכינה סבתא עם ניסיון של שנים.

השבוע, באחד מהביקורים הקבועים שלי בחנות התבלינים, החלטתי לקנות עדשים וסוף סוף להכין. וכדי לוודא שבאמת תצא לי מנה של סבתות, התקשרתי לכנרת, ע”ע חברה טובה, שאמא שלה מכינה מג’דרה מדהימה (וגם קוסקוס אלוהי, אז זה כבר לפעם אחרת) וקיבלתי שיעור קצר בהכנת המנה הפופולרית.

את העדשים מבשלים עם מים שמגיעים ס”מ מעליהם, בצל שמים כמה שיותר ותיבול? קצת מזה וקצת מזה. אתם יודעים איך זה, מתכונים של סבתות.

אז מדדתי, תיבלתי בכפיות, ספרתי בצלים והבאתי לכם את המתכון המסודר. אפשר להגיש את המנה כתוספת לצד בשר עם רוטב, קציצות מטוגנות או שניצל והכי טוב – להגיש את המג’דרה עם סלט ירקות.

מצרכים:
כוס עדשים ירוקות
4.5 כוסות מים
כפית שטוחה כמון
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כורכום או עלי זעפרן
מלח ופלפל לבן
כוס וחצי אורז
4 בצלים
3-4 כפות שמן זית

אופציונאלי לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס צנוברים קלויים מעט

אופן הכנה:
• מתחילים עם טיגון הבצל: חותכים את הבצלים לרצועות ומטגנים עם שמן זית על להבה נמוכה עד שהבצלים משנים את צבעם לחום ומתקרמלים. ככל שתבצעו את הפעולה הזאת לאט ועל אש נמוכה ככה הבצלים יהיו מתקתקים יותר ומקורמלים כמו שצריך.
• בזמן שהבצלים מתקרמלים, מכינים את האורז: בסיר רחב וגדול שמים את העדשים ביחד עם 2 כוסות מים ותבלינים (כמון, קינמון, כורכום). מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות.
• מוסיפים לסיר את האורז, 2.5 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל ומביאים שוב לרתיחה. כשהמים רותחים, מנמיכים להבה לנמוכה ביותר, סוגרים היטב עם מכסה ומבשלים כ-20 דקות. סוגרים את הגז ומניחים בצד למשך 10 דקות נוספות (עם מכסה).
• מוסיפים את הבצל המקורמל לאורז, מערבבים בעדינות עם מזלג וטועמים. אם חסר מלח, זה הזמן להוסיף.
• מגישים על צלחת גדולה עם צנוברים ופטרוזיליה.

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק
צילום: רחלי קרוט

מחפשים עוד מתכונים לתוספות? נסו את אלה:
סלט חיטה עם עשבי תיבול
דלורית במילו פטריות ובצל מטוגן
שעועית ירוקה עם אפונה סינית ברוטב שום

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top