רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - פסח - מצות רכות – מצותפיתות

מצות רכות – מצותפיתות

תמיד רציתם לדעת איך להכין מצות בבית? אפרת מוסקוביץ עם המתכון המלא למצות תימניות נהדרות

כשאבותינו יצאו ממצרים בחיפזון, הם הכינו פיתות דקות בטאבון, גילגלו את הלאפות הדקות והעמיסו את הצרור על החמור. התיעוש והמיכון גילגלו את המצות העגולות של בני ישראל דרך ארוכה עד שהפכו למצה יבשה, קשה ומרובעת.

השנה קיבלנו הזמנה מאבי צעירי, החבר היקר להצטרף לאירוע אפיית מצות תימניות שהן הדבר הכי קרוב למצות של בני ישראל והרי בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים.

נאמנות למקור היא ערך ראשון במעלה עבורנו, לפחות כמו שחשוב לנו לאכול משהו נורמלי בפסח, אי לכך, הצטרפנו לצוות מובחר של מתפללי בית הכנסת התימני "שבת אחים" בקצרין, בהשגחתו של הרב אבישי בן אהרן ולמדנו את רזי המצות התימניות.

מצרכים:
חצי קילו קמח מלא מיוחד למצות שנשמר משעת הטחינה ללא מגע עם מים ויועד למטרה זו (להשיג דרך המועצות הדתיות)
שתי כוסות חד פעמיות מלאות עד הקו העליון של הכוס במים שלנו (מים שישנו ונימנמו לילה קודם במקום קריר, תחת השגחה שלא יתחממו)
3/4 כפית מלח (לאשכנזים – ללא מלח. כן, כן)

אופן הכנה:
מניחים בקערה את הקמח, מוסיפים את המלח, יוצרים גומה במרכז ושופכים את המים.
לשים ביד ללא הפסקה.
מרגע זה ועד אפיית המצה מקפידים שלא יעברו יותר מ-18 דקות. אחד מהאופים קורץ שישית מהעיסה ומרדד אותה על שולחן נקי לפיתה דקה ביותר ומיד מעביר אותה לאפיה במחבת גריל חשמלית דו צדדית. אחרי אפיה של שתי דקות הופכים את המצה במחבת לעוד דקה או שתיים. בזמן ששאר הבצק מחכה לרידוד לשים אותו ללא הפסקה בידיים והלישה מונעת ממנו לתפוח ולהחמיץ.
אחרי כל קילו בצק מנקים במים וסבון את משטח העבודה, את הקערה ואת המערוכים כדי ששאריות הבצק לא יחמיצו את המצות.
את המצות כדאי לקרר על רשת ואחרי הקירור לארוז בשקית ולשמור במקפיא.
מגישים את המצות-פיתות בליל הסדר לדודה ועושים לה התקפת לב קטנה.
בחול המועד כדאי לחמם מעט את המצות-פיתות במיקרוגל לפני האכילה ולצאת מעבדות לחירות!

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג "איך להרשים את חמותך"

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: