רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - מקלות פוקצ'ה

מקלות פוקצ'ה

להיט היסטרי – מקלות פוקצ'ה חמות וזהובות שמכינים מבצק רך ונעים מאוד לעבודה. לא תאמינו כמה טעים וממכר זה יוצא

מצרכים:
1 ק"ג קמח איטלקי לפיצה (קפוטו) מנופה
כף וחצי שמרים יבשים
כף סוכר
650 מ"ל מים
30 גרם (2 כפות) מלח
2 כפות שמן זית איכותי

טופינג לפוקצ'ה:
שמן זית להברשה
מלח ים אטלנטי

אופן הכנה:
– בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר כחצי דקה.
– מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד.
– מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים כשמונה דקות נוספות. הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע.
– התפחה: מעבירים את הבצק לקערה מעט מקומחת ומתפיחים כשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כאשר הבצק מכוסה במגבת.
– שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל-18 יחידות, כל חתיכה במשקל 85 גרם.
– עיצוב: יוצרים מכל חתיכה של בצק נחש ומשטחים אותו קלות.
– מניחים את המקלונים במרווחים אחד מהשני על תבנית עם נייר אפיה שעליו מפוזר מעט קמח דורום.
– מורחים בעדינות את המקלונים בשמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי.
– אפייה :בתנור שחומם מראש ל-250 אופים כ-12 דקות על משטח ברזל לאפיה עד להזהבה של הבצק.
– כאשר המקלונים יוצאים מהתנור ניתן להבריש אותם בשמן זית.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן

בת-חן דיאמנט
שמי בת-חן ואני שפית במקצועי .
למדתי בישול בניו-יורק ועבדתי במסעדות בעולם.
אני מעבירה סדנאות בישול ואפייה.
חיה ונושמת את העולם המופלא של בישול ואפייה.
מזמינה אתכם ללמוד,לטעום ולחוות ביחד איתי סדנאות בישול ואפיה בסטודיו שלי במושב עין-ורד.
מוזמנים להיכנס לדף העיסקי שלי בפייסבוק : "בת-חן סטודיו לבישול ואפיה.
בת-חן דיאמנט
בת-חן דיאמנט
batchen.diamant@gmail.com

2 תגובות

  1. מזה אומר משטח ברזל לאפייה ?
    תבנית אפייה רגילה ? תבנית הפוכה .?

    • משטח ברזל לאפייה של חברת פיין קוק, תסתכלי באתר שלהם על המוצר, זה כמובן אופציונלי בלבד.

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט
    משהו טעים - רחלי קרוט
  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים
    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית
  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר
    במטבח של מעייני - מעיין נדיר
  • חדש על המדף - החמישיה
    חדש על המדף - החמישיה
  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים
    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים