רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - מתכון לקובנה

מתכון לקובנה

ניחוחות מהמטבח התימני של סבתא. מתכון מושלם למאפה קובנה עם שדרוג מיוחד – בצלים שחומים בתחתית

קובנה תימנית אסלית, עם טוויסט מגניב של עיגולי בצל שחום בתחתית.

מרכיבים:
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים
קילו קמח
1 כף מלח
3/4 כוס שמן קנולה
2 בצלים קטנים

אופן הכנה:
– לערבב בקערת המערבל את הסוכר, השמרים והמים ולהשרות לחמש דקות.
– להוסיף את הקמח, השמן והמלח, ללוש עד שמתקבל בצק אחיד ורך. אם הבצק יבש להוסיף עוד מעט מים ושמן. ללוש עשר דקות, לכסות, לחכות רבע שעה וללוש עוד קצת. להתפיח שעה.
הכנת הקובנה: לקלוף ולפרוס את הבצלים לפרוסות עגולות, להניח את הפרוסות זו ליד זו בתחתית הסיר.
– לחלק את הבצק לכדורים בגודל אגרוף, לרדד כל כדור ביד למלבן ארוך.
– לקפל לשלוש קיפול "שמיכה צבאית" ואז לגלגל ל"שק שינה".
– להניח את כדורי הבצק על הבצל. להתפיח שעה נוספת.
– לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
– להניח את התבנית על תחתית התנור כדי שהבצלים יזהיבו וישחימו ולאפות שעה עד שהקובנה מזהיבה.

קובניות או לא להיות
את אותו הבצק, מגלגלים לכדורים, מניחים בתבנית מלבנית או עגולה גדולה צמודים זה לזה, מושחים בביצה טרופה ואופים כלחמניות נהדרות.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: