רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - סלט בורגול ופיצוחים עם גרגירי רימון

סלט בורגול ופיצוחים עם גרגירי רימון

מנה ראשונה חגיגית במיוחד או לצד המנות העיקריות כתוספת מיוחדת – סלט בורגול עם פיצוחים, גרגירי רימון ורוטב לימון, דבש וצ'ילי

כמו הרבה סלטים שמשלבים בתוכם קטניות או חיטה, גם הסלט הזה מתפקד לא רק כסלט אלא גם כתוספת ואפילו כארוחה. הוא משביע, טעים נורא והמראה שמתקבל אחרי שמוסיפים לו את גרגירי הרימון האדומים יפהפה וחגיגי.

למרות הרושם שהוא מייצר והטעמים המיוחדים שלו, מדובר בסלט שמשלב יחסית מעט מצרכים. בורגול עבה שאפילו לא צריך לבשל אלא רק להשרות במים, כוסברה שמקפיצה כל מנה ושלל אגוזים שגם מוסיפים פריכות וגם טעם עשיר.

בארוחת החג אני ממליצה לכם להגיש אותו בשלב המנות הראשונות לצד משקה מוגז בטעם רימון, כמו זה שהכנתי עם סירופ הרימון של סודהסטרים, ובמידה ונשאר לכם מהסלט אל תורידו אותו מהשולחן, הוא ילך נהדר גם עם העיקריות.

בימים רגילים אגב, הוא יתפקד מעולה כארוחה מהירה וטעימה שאפשר לקחת לעבודה או ללימודים בתוך קופסת פלסטיק.

וכמובן, אחרי שאתם מכינים אל תשכחו לספר לי איך יצא. חג שמח!

סודה סטרים רימון

סלט בורגול ופיצוחים עם גרגירי רימון

מצרכים:
1 כוס בורגול עבה, לא מבושל
צרור כוסברה
1/3 כוס פקאנים טבעיים
1/3 כוס קשיו, לא קלוי
1/3 כוס פיסטוקים, לא קלויים
1/3 כוס גרעיני חמניה
1/2 חבילה עירית
גרגירי רימון מ-1/2 רימון

לרוטב:
מיץ מלימון שלם
2 כפיות דבש (או מייפל לגרסה טבעונית)
פלפל צ'ילי אדום, טרי
כפית מלח שטוחה
4-5 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– בקערה גדולה מניחים את הבורגול ושופכים מעל 2 כוסות מים רותחים. מכסים בצלחת גדולה או מכסה ומניחים לבורגול להתנפח במים במשך 30 דקות ולספוח את הנוזלים. מצננים לטמפרטורת החדר.
– קוצצים את הכוסברה והעירית ומוסיפים לבורגול שהתקרר.
– במחבת, על אש בינונית, קולים את הפקאנים, הקשיו והפיסטוק עד שהם מזהיבים מעט. מוציאים לקרש חיתוך, ממתינים כמה דקות עד שהאגוזים יתקררו ויהפכו להיות פריכים, וקוצצים גס. באותה מחבת קולים גם את גרעיני החמניה. אל תלמדו ממני ותקלו את גרעיני החמניה עם כל האגוזים כי אחר כך צריך להפריד אותם כדי לקצוץ את האגוזים הגדולים.

אגוזים קלויים במחבת
– מוסיפים את כל האגוזים והגרעינים לבורגול.
– מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומוסיפים לסלט. מערבבים ומפזרים מעל את גרגירי הרימון.

DSC_8257-600

הערות חשובות:
– לעומת סלטי עלים, הסלט הזה נהדר גם אחרי כמה שעות עם הרוטב בתוכו. רק חשוב להגיש אותו בטמפרטורת החדר ולא קר מהמקרר. אגב, אם אתם רוצים שגרירי הרימון יבריקו, תוסיפו אותם לפני ההגשה.
– במקום רימון אפשר להוסיף לסלט רבעי תאנים, חצאי ענבים ואפילו קוביות גזר שצורבים קודם במחבת.
– במקום עירית אפשר להשתמש בבצל ירוק, רק הקפידו לחתוך אותו לטבעות דקות.
– אתם יכולים לשלב בסלט 1/2 בורגול ו-1/2 קינואה.

סלט בורגול ופיצוחים

סלט בורגול ופיצוחים

סודה סטרים

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: