רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - יום העצמאות - סלט צמחוני ומרינדה לפרגיות

סלט צמחוני ומרינדה לפרגיות

בבוקר יום העצמאות חוגגים עם משפחת מדי, בישרתי למשפחה. נפתלי מתכנן להכין בשר כבש במעשנת, סטייק טרטר עם חלמון, נתחי פילה עבים בגריל, טחול ממולא, פרגיות במרינדת תפוזים ואולי גם …

בבוקר יום העצמאות חוגגים עם משפחת מדי, בישרתי למשפחה. נפתלי מתכנן להכין בשר כבש במעשנת, סטייק טרטר עם חלמון, נתחי פילה עבים בגריל, טחול ממולא, פרגיות במרינדת תפוזים ואולי גם כנפיים ונקניקיות כמנת פתיחה. לכן… הכרזתי באומץ: “נראה לי שבערב יום העצמאות נאכל ארוחה חלבית!”

“נראה לך!?”, נחרה המשפחה בבוז. “זה ממש כמו לאכול סטייקים בשבועות”. "טוב”, שיהיה בשרי”, דגמנתי עמידה עלובה מול דעת הקהל ופרשתי למטבח לחשוב מחשבות צמחוניות. מחשבות על הסלט החיטה של טליה.

טליה מכינה אותו באופן קבוע כבר שנים והוא מבוקש במיוחד בערבי צוות וגיבוש של העבודה של בעלה. הוא צבעוני, מגוון, יפה תואר, משביע ולא דורש חימום. הוא גם יקפוץ לתוך קופסה, מוכן לאכילה בפיקניק אם תבקשו ממנו.

חצימחונים כמוני יכולים למצוא בו נחמה והפוגה מחגיגות העצמאות הקרניבוריות.

אם תכננתם לצלות פרגיות בחג, המרינדה של נפתלי תעניק לעוף טעם תפוזי מתוק, צבע שזוף והיא מורכבת משני מצרכים בלבד! בחקירה נפתלי נשבר וגילה לי שכמה דקות לפני הצלייה הוא זורה על העוף חופן סוכר חום לקבלת קירמול נוסף ולהעמקת הטעם.

סלט החיטה של טליה

מצרכים:
חצי קילו חיטה
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים אדומים
4 גבעולי בצל ירוק
חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה
חופן חמוציות
חופן אגוזי פקאן

מצרכים לרוטב:
8 כפות סויה
4 כפות מיץ לימון
2 כפות דבש או סילאן
1/3 כוס שמן (זית או קנולה)

סלט חיטה:
– משרים את החיטה בסיר עם מים כשש שעות לפני ההכנה.
– מבשלים את החיטה 20 דקות מסננים ומצננים.
– חותכים את הפלפלים, את הפקאן ואת הבצל, קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לחיטה יחד עם החמוציות.
– שופכים את הרוטב, מערבבים וטועמים. אם צריך, מתקנים את התיבול.

המרינדה של נפתלי

מצרכים:
כוס סילאן איכותי ללא תוספת סוכר
כוס מיץ תפוזים סחוט או קנוי

מרינדה מנצחת משני מרכיבים של נפתלי:
– לערבב ולשקשק היטב בצנצנת סגורה.
– להשרות את הפרגיות במרינדה למשך הלילה.
– לפני הצלייה אפשר לפזר חופן סוכר חום על הפרגיות.
– במרינדה הטעימה אפשר להשרות גם ירקות. אם תכינו שיפודים של חציל, פלפלים בצל ופטריות הם יספגו באהבה את הרוטב החמוץ מתוק.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג "איך להרשים את חמותך"

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: