רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - סלט קינואה עם עדשים שחורות, כרוביות וקשיו

סלט קינואה עם עדשים שחורות, כרוביות וקשיו

בריא, משביע ומאוד טעים – סלט קינואה עם עדשים שחורות, כרוביות צלויות וקשיו שמתפקד ממש כארוחה שלמה שמתאימה לקיץ

כמעט לכל מפגש שאני מתבקשת להכין אליו משהו לאכול אני מכינה את הסלט הזה. מצד אחד הוא נורא קל להכנה ומצד שני יש בו המון מרקמים, צבעים וטעמים.

גם הרוטב, שבסך הכל דורש ערבוב קצר בקערה, מוסיף לסלט הזה ניחוחות מיוחדים שנעים בין החריף למתוק, בין החמוץ למלוח.

והכי חשוב, לסלט הזה יש גם בונוס, לא רק שהוא משביע ומתפקד כארוחה לכל דבר הוא גם מאוד בריא. יש בו קינואה ועדשים, ירקות טריים ואגוזי קשיו טבעיים.

וכדי להשלים את מנת הבריאות הזו, החלטתי הפעם לשדך לסלט גם משקה סודה ממכונת הסודהסטרים האדומה ומהממת שלי אליה התווספו עלי נענע, שיבה ופלחי לימון. ביחד עם הסלט מתקבלת ארוחה מושלמת שכל המשפחה תאהב.

משהו קטן וחשוב לפני שאתם רצים להכין את המתכון – מומלץ ממש לאכול את הסלט הזה בטמפרטורת החדר. אם שמרתם אותו במקרר, עדיף להוציא אותו חצי שעה קודם כדי שלא יהיה קר מדי.

משקה סודה סטרים

סלט קינואה עם כרוביות וקשיו ברוטב דבש וצ'ילי

מצרכים:
1 כוס קינואה (לא מבושלת)
1/2 כוס עדשים שחורות (לא מבושלות)
1/2 כרובית מופרדת לפרחים
3 צנוניות
1 גזר
2-3 ענפי בצל ירוק או עירית
1/2 פלפל צ'ילי טרי
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים

לרוטב:
5 כפות שמן זית
1 כף דבש או סילאן או מייפל או סוכר חום כהה (לגרסה טבעונית תמירו את הדבש)
1 כף רוטב צ'ילי חריף או כף צ'ילי מתוק + 1/2 צ'ילי טרי חתוך דק
מלח ופלפל
2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:
– מבשלים את הקינואה ביחד עם 1 ו-3/4 כוסות מים רותחים, על אש נמוכה, במשך 20 דקות. חשוב שהסיר יהיה מכוסה היטב במשך זמן הבישול. מניחים לקינואה להתקרר מעט.
– מבשלים את העדשים עם הרבה מים במשך 10 דקות עד שהן רכות אבל נשארות בצורתן ולא נמעכות. מקררים מעט בצד.
– במחבת עם כף שמן מקציפים את הכרוביות עד שהן מקבלות צבע זהוב, זה בסדר אם הן לא מבושלות עד הסוף. למי שאוהב אותן מעט רכות אפשר להשרות אותן במים רותחים במשך 10 דקות לפני הטיגון במחבת.
– חותכים את הגזר, הצנוניות והצ'ילי לקוביות קטנות מאוד את הבצל הירוק או העירית לרצועות דקות.
– במחבת, בלי שמן, קולים את אגוזי הקשיו עד שהם משנים מעט את צבעם ומזהיבים. קוצצים גס.
– מערבבים את כל המצרכים בקערה.
– מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל המצרכים עד שנוצר רוטב אחיד והשמן נטמע בשאר המצרכים וטועמים אם צריך עוד מלח או פלפל. אם אתם אוהבים את הסלט שלכם מתובל יותר אפשר להכפיל כמויות.
– מערבבים את הסלט עם הרוטב ומגישים לצד סודה מרעננת עם נענע ושיבה (ואפשר גם גרניום לימוני).

DSC_0874-600

הערות חשובות:
– את הכרוביות אפשר לצרוב במחבת כמו שהן או להניח אותן קודם בקערה עם מים רותחים לכמה דקות כדי שיתרככו קצת. בכל מקרה המרקם אמור להיות פציח ולא רך.
– בנוסף לצנוניות וכרובית אפשר להוסיף לסלט ברוקולי, קוביות קישואים צרובות מעט, גמבה חתוכה דק ואפילו אספרגוס.
– אני יודעת שקינואה מאוד יקרה ורבים מעדיפים לוותר עליה, במקרה הזה בגלל שמדובר רק בכוס אני ממש ממליצה לכם לא לוותר או להחליף חצי ממנה בבורגול גס מבושל.
– במקום שיבה במשקה סודה אפשר להוסיף גרניום לימוני, לואיזה או למון גראס.

DSC_0909-600

אל תפספסו: מתכון לטראפלס שוקולד לבן ולימונענע מעולים

600x80

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

2 תגובות

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: