רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - דגים - סלמון ברוטב עגבניות ופלפלים

סלמון ברוטב עגבניות ופלפלים

השף הפשוט קובי פרידמן מכין דג סלמון ברוטב עגבניות ופלפלים טעים ומלא תבלינים, שהכי כיף לנגב עם פרוסת לחם או חלה עבה

למתכון המלא גללו למטה.

מכינים משרה ממיץ מלימון שלם וכוס מים.
משרים 7 נתחי סלמון (כ-1 ק"ג) במי הלימון למשך חצי שעה.


בינתיים מכינים את הרוטב – מטגנים בצל סגול ובצל לבן חתוכים לרבעי טבעות דקות עד הזהבה ועוד קצת.


מוסיפים 5 שיני שום קצוצות ומטגנים 3 דקות.


מוסיפים 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות באורך 3 ס"מ. מאדים עם הבצלים למשך 10 דקות.


מוסיפים קופסת עגבניות חתוכות לקוביות (800 גרם) וחצי כוס מים ומבשלים על אש קטנה למשך 15 דקות.


מכינים את משחת התבלינים – בקערה קטנה מערבבים 200 גרם רסק עגבניות, רבע כוס שמן, כף פפריקה רגילה, כף פפריקה מעושנת (מרוקאית), חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית סוכר, רבע כפית צ'ילי גרוס ומלח לפי הטעם עד שמתקבלת משחה.


מכניסים חצי מכמות המשחה לסיר עם הרוטב, מערבבים ומבשלים על אש קטנה למשך 5 דקות.

שוטפים את הדגים ומכניסים לסיר.


מורחים על הדגים את שארית המשחה של התבלינים, מרתיחים ומבשלים 12 דקות על אש קטנה.

כל מספר דקות יוצקים מהרוטב על הדגים.

מצרכים:

1 ק"ג סלמון (7 נתחים)
מיץ מלימון שלם
כוס מים

לרוטב:
בצל סגול חתוך לרבעי טבעות דקות
בצל לבן חתוך לרבעי טבעות דקות
5 שיני שום קצוצות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות באורך 3 ס"מ
קופסת עגבניות חתוכות לקוביות (800 גרם)
חצי כוס מים

למשחת התבלינים:

200 גרם רסק עגבניות
רבע כוס שמן
כף פפריקה רגילה
כף פפריקה מעושנת (מרוקאית)
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית סוכר
רבע כפית צ'ילי גרוס
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכינים משרה ממיץ מלימון שלם וכוס מים. משרים את הסלמון במי הלימון למשך חצי שעה.
בינתיים מכינים את הרוטב – מטגנים את הבצלים עד הזהבה ועוד קצת.
מוסיפים את השום ומטגנים 3 דקות.
מוסיפים את הפלפלים האדומים ומאדים עם הבצלים למשך 10 דקות.
מוסיפים את קופסת העגבניות החתוכות וחצי כוס מים ומבשלים על אש קטנה למשך 15 דקות.
מכינים את משחת התבלינים – בקערה קטנה מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלת משחה. מ
מכניסים חצי מכמות המשחה לסיר עם הרוטב, מערבבים ומבשלים על אש קטנה למשך 5 דקות.
שוטפים את הדגים ומכניסים לסיר.
מורחים על הדגים את שארית המשחה של התבלינים, מרתיחים ומבשלים 12 דקות על אש קטנה. כל מספר דקות יוצקים מהרוטב על הדגים.

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בלמעלה מ-1,400 מתכונים נוספים פשוטים וטעימים. כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע.

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: