רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - עוגת בראוניז שוקולד וגבינה עם שבילי טראפלס

עוגת בראוניז שוקולד וגבינה עם שבילי טראפלס

התגשמות כל החלומות המתוקים בקינוח אחד – בראוניז שוקולד בתחתית, עוגת גבינה אפויה באמצע ושבילי טראפלס שוקולד מעל. אתם חייבים להכין!

העוגה שלפניכם היא התגשמות כל הפנטזיות המתוקות. יש בה תחתית בראוניז דחוס וסופר שוקולדי, שכבת גבינה חמצמצה עם ניחוח עדין של וניל ושבילי טראפלס שוקולד שמוסיפים טעם מתקתק ומראה משויש ומרשים.

ומה שהכי כיף במתכון הזה, מעבר לטעם ולמחמאות שהוא קוצר, זה קלות ההכנה. בעצם, כל מה שצריך זה לערבב את המצרכים בקערה, להעביר לתבנית וקדימה לתנור. ואם לא תגלו, אף אחד לא יאמין שלקח לכם בדיוק 10 דקות להכין אותה.

המתכון הוא פרי שיתוף פעולה מקסים וכייפי במיוחד עם חברת תנובה במהלכו הכינו 5 מתכונאיות עוגות גבינה מנצחות – עוגת גבינה אפויה קלאסית של חיה אילונה דר, עוגת גבינה קרה עם חמאת בוטנים וקצפת שוקולד לבן של פני רבינוביץ, עוגת גבינה וסניקרס מושחתת של אינס שילת ינאי ועוגת יוגורט קרה עם תותים של אולגה טוכשר. ואגב, אם יש לכם שאלה לאחת המתכונאיות בנוגע לעוגות גבינה, אתם מוזמנים למתחם היעוץ שנמצא ממש כאן.

ובהזדמנות חגיגית זאת, תרשו לי לנצל את הבמה ולהודות באופן אישי לכל ההפקה המדהימה של 'בבושקה' שצילמו את סרטוני העוגות של אינס, חיה ואולגה ולחברים המוכשרים בבלינק שהיה תענוג לעבוד איתם.

זהו, עכשיו אתם יכולים לרוץ ולהכין את העוגה!

חג שבועות שמח ♥

DSC_1296-2000מערבבים את המצרכים ואופים. צילום: רחלי קרוט

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק ארוכה):
120 גרם שוקולד מריר
120 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים
50 גרם (1/3 כוס) קמח

לשכבת הגבינה:
גביע (225 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
4 כפות סוכר
ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
כפית קורנפלור

לשכבת טראפלס שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק. מומלץ מאוד להניח נייר אפייה בדפנות לחילוץ קל ומהיר.
– בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והחמאה. מערבבים היטב.
– מוסיפים את הסוכר והוניל, מערבבים ומניחים בצד ל-2 דקות כדי שהשוקולד יתקרר מעט.
– מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב עד שכל ביצה נטמעת בתערובת.
– מנפים לתוך הבלילה את הקמח וטורפים רק עד שהשוקולד נטמע.
– מוציאים 3-4 כפות מבלילת השוקולד לקערה קטנה ומניחים בצד.
– מעבירים את בלילת השוקולד שנותרה לתבנית אינגליש קייק משומנת.
– בקערה טורפים את כל המצרכים למילוי הגבינה ומעבירים, בעדינות, לתבנית עם השוקולד.
– ממיסים את השוקולד והשמנת של הציפוי ומערבבים היטב, מוסיפים את בלילת השוקולד ששמרנו בצד ומערבבים.
– מזלפים את השוקולד, בתנועות מעגליות, על שכבת הגבינה ומשיישים מעט עם קיסם או סכין.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ממש מעט בצדדים ויציבה.

_MG_0448-2000שכבות של עונג מתוק. צילום: רחלי קרוט

הערות חשובות:
– ניתן להכין את העוגה גם בתבנית 20 על 20 ולחתוך לריבועים.
– אם העוגה מיועדת למבוגרים ניתן להוסיף לבראוניז 3-4 כפות ליקר בייליס או דובדבנים.
– העוגה טעימה יותר ביום שאחרי.

_MG_0442-1500הכוכבת החדשה שלכם. צילום: רחלי קרוט

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: