רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - עוגת דובדבנים כפרית רומנית

עוגת דובדבנים כפרית רומנית

leharshim אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,איך להרשים את חמותך – רוצים לדעת מי אני?אני אוהבת לקרוא ועוד …

leharshim

אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!

מצד אחד, הדובדבנים מושלמים שצריך לאכול אותם כמו שהם. מצד שני, עוגה טעימה צריך, לא?

המרכיבים:
200 גרם חמאה
2 שמנת חמוצה
3 ביצים
כף וחצי שמן
2 סוכר וניל
קליפת לימון
2 כוסות (של השמנת) סוכר
2 כוסות (של השמנת) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 קג' דובדבנים מגולענים

אופן ההכנה:
– מערבבים את כל החומרים ללא הדובדבנים, משטחים בתבנית מלבנית משומנת או בתבניות אישיות קטנות, מפזרים מעל את הדובדבנים.
-אופים עשר דקות בחום של 200 מעלות, מנמיכים לחום של 180 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
– בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה.
– מפזרים אבקת סוכר וזוללים חם או קר.

הערת שוליים:
– כשהתבנית יצאה מהתנור, היתה לי תחושה חדה וברורה שאם אני אזלול אותה ביחד עם כמה כפות שמנת חמוצה לא אתחרט.
– אמא של חמי, סבתא יטי עליה השלום, היתה מגלענת את הדובדבנים בעזרת מחט. ניסיתי את זה ואני בטוחה שאחרי תירגול של כמה מאות דובדבנים אפשר ממש להצליח!

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: