רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - עוגת ריקוטה בחושה עם בננות מקורמלות

עוגת ריקוטה בחושה עם בננות מקורמלות

10 דקות עבודה ויש לכם עוגת ריקוטה עם בננות מקורמלות שנשארת רכה במיוחד בזכות השימוש בפודינג וניל וגבינה. רוצו להכין

גבינת ריקוטה היא אחת הגבינות הכי מוצלחות שיש. היא גם רכה ונייטרלית בטעם, גם חסכונית מאוד בקלוריות (רק 5% שומן) וגם ניתן למצוא אותה בכל סופר, בטח בשבועות.

הפעם בחרתי לשדך לה בננות שהן פצצות טעם וגם הן, כמו הריקוטה, הופכות כל מאפה לנימוח במיוחד.

וכדי להפוך אותה לחגיגית התווספה, בחלקה העליון של העוגה, מניפת בננות עם מעטה של סוכר חום שמקרמל אותן בזמן האפייה. תענוג!

שלביםהבננות מתווספות גם לבלילה וגם לחלק העליון. צילום: רחלי קרוט

מצרכים (ל-3 עוגות אינגליש קייק בגודל סטנדרטי או 2 גדולות):
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (לא מומסת, רכה)
400 גרם ריקוטה (אפשר להמיר 100 גרם בגבינת שמנת או בגבינה לבנה)
250 גרם סוכר לבן
כפית תמצית וניל איכותית
קליפה מגורדת מתפוז/לימון
3 ביצים
30 מ"ל מיץ תפוזים/לימון
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח
40 גרם (1/2 חבילה) פודינג בטעם וניל עלית
שקית אבקת אפייה
4 בננות
3-4 כפות סוכר דמררה (חום בהיר) – לחלק העליון

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, ריקוטה, סוכר לבן, וניל וגרידת לימון עד שהתערובת כמעט אחידה. ישארו לכם גושים קטנים של גבינה וזה בסדר.
– מוסיפים ביצים ומיץ לימון ומערבלים עד שהביצים נטמעות בתערובת.
– מוסיפים קמח, פודינג וניל ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
– חותכים 2 בננות לקוביות גדולות ומוסיפים לתערובת, מערבבים ממש בעדינות.
– מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק, עד 3/4 גובה ולא יותר. העוגה תופחת מאוד.
– חותכים 2 בננות נוספות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בצורה חופפת מעל העוגה. מפזרים סוכר דמררה בנדיבות.
– אופים בחום של 170 מעלות במשך 50 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה.
– מקררים בטמפרטורת החדר לפני שפורסים.

הערות חשובות:
– בגלל השימוש בגבינת ריקוטה, שהוא גבינה רכה  שמגירה נוזלים, חשוב להשתמש בפודינג עלית שסופח את הנוזלים ומייצב את העוגה וגם מוסיף לה טעם ונילי עדין.
– ניתן להחליף את הבננות בכל פרי אחר שאוהבים – אפרסקים, פטל, אוכמניות, משמשים, שזיפים.
– כדי לקבל מראה מרשים יותר, מפדרים את העוגה (אחרי שהיא התקררה) באבקת סוכר.

_MG_0086-600רכה רכה ומלאה בטעמים. צילום: רחלי קרוט

אל תפספסו
מתכון לכוסות עשויות משוקולד במילוי קרם גבינה ושוקולד, קצפת וניל ופולי קקאו
מתכון לביצת הפתעה שקופה במילוי קרם גבינה, קארד לימון וקיווי
מתכון לטארט גבינה לימוני עם שושני קצפת

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: