×ולגה טוכשר מלמדת ××ª×›× ×יך להכין תבשיל עוף ×ž×•×©×œ× ×¢× ×¤×™×¨×•×ª ×™×‘×©×™× ×•×‘×¦×œ מקורמל. טעי×, מהיר וקל ×œ×”×›× ×”
מצי×ות ודמיון ×ž×ª×§×™×™×ž×™× ×‘×—×™×™ זו לצד ×–×” ×‘×©×œ×•× ×•×”×¨×ž×•× ×™×”. כמו ×¨×‘×™× ×חרי×, ×’× ×× ×™ ×והבת ×œ×¤× ×˜×–. ×œ×¢×™×ª×™× ×”×—×œ×•×ž×•×ª שלי ×§×œ×™× ×œ×”×’×©×ž×” ×•× ×¨××™× ×›×ª×•×›× ×™×ª: ל×ן ×סע לחופשה הב××”, מה ×כין ×‘×™×•× ×©×™×©×™, ×יך ××§×¨× ×œ×™×œ×“×™×™ כשיבו×ו. ×בל יש קטגוריה שלמה של ×¤× ×˜×–×™×•×ª שיכולות להתממש ×ך ורק ×‘×¢×œ×•× ×”×“×ž×™×•× ×™ שלי, ו×לה ×”×¤× ×˜×–×™×•×ª ×”×הובות והקרובות ביותר ללבי. כמו לתופף על במה ×חת ×¢× ×œ×”×§×ª Coldplay מול עשרות ×לפי ×יש. ×”×‘× ×ª× ×ת סדר הגודל, × ×›×•×Ÿ? כמו לגשת ל×ודישן של “כוכב × ×•×œ×“”. ×–×” בכלל ×œ× ×ž×©× ×” שבמצי×ות ×× ×™ ×œ× ×™×•×“×¢×ª לשיר. ×‘×¤× ×˜×–×™×” שלי ×× ×™ יודעת בווד×ות ××™×–×” שיר ×× ×™ מבצעת. ×‘×—×™×™× ×”××ž×™×ª×™×™× ×™×© לי פחד במה × ×•×¨××™, ×× ×™ מודעת מדי לעצמי ×•×§× ×ית לפרטיות, לכן הסיכוי שתר×ו ×ותי בטלוויזיה בכלל ×ו ×‘×ª×›× ×™×ª בישול כלשהי בפרט שו××£ ל×פס, למרות שקיבלתי ×œ× ×ž×¢×˜ ×¤× ×™×•×ª להגיע ל××•×“×™×©× ×™× ×•××£ הלכתי ל×חד מתוך ×”×¡×§×¨× ×•×ª ועברתי. ××– ×× ×™ ×œ× ×שתתף ב”מ×סטר שף”, מה שכלל וכלל ×œ× ×ž×¤×¨×™×¢ לי ×œ×¤× ×˜×– על ×”×ž× ×” שהייתי ×ž×›×™× ×” ×œ×©×•×¤×˜×™× ×œ×• ×–×” ×”×™×” קורה.
×‘×“×ž×™×•× ×™ ×× ×™ מגישה ×œ×”× ×ª×‘×©×™×œ עוף ×¢× ×”×ž×•×Ÿ בצל ופירות ×™×‘×©×™× – ×ž× ×” שכולה בית, ×—×•× ×•×הבה. ×× ×™ ממש יכולה לר×ות ×ת ×™×•× ×ª×Ÿ רושפלד ×˜×•×¢× ×‘×¡×¤×§× ×•×ª רבה, הרי מ×וד קשה להרשימו, ×˜×•×¢× ×©×•×‘ והגבות שלו עולות בהפתעה וסיפוק. מיכל ×× ×¡×§×™ לוקחת ביס ומסתכלת עליי ×¢× × ×™×¦×•×¦×•×ª ×‘×¢×™× ×™×™× ×•×—×™×•×š ש×ומר “שיחקת ×ותה, ×חותי”. ×—×™×™× ×›×”×Ÿ קורן כמו ×ב ×’××” ו×ייל ×©× ×™ פשוט ×œ× ×ž×¦×œ×™×— להת×פק ורץ לחבק ×ותי, ×›×™ ×˜×¨× ×˜×¢× ×ž× ×” ש”משלבת בהצלחה ×›×” רבה טעמי ×וויר, ×™× ×•×™×‘×©×”” כהגדרתו הייחודית. כמובן ש×× ×™ מתקבלת ×œ×ª×•×›× ×™×ª, מגיעה לשלב הגמר ובסופו של דבר ×’× ×–×•×›×” בו. ומ××– ×›×•×œ× ×• ×—×™×™× ×‘×ושר ועושר – ×× ×™ ×•×ª×›× ×™×ª הבישול שלי, ספרי ×ž×ª×›×•× ×™× ×¨×‘×™× ×©×× ×™ מוצי××” ל×ור ×¤×¢×ž×™×™× ×‘×©× ×”, ×לפי ×œ×™×™×§×™× ×•×”×‘×œ×•×’ שקורס כל ×©× ×™ וחמישי תחת כובד של ×ž×™×œ×™×•× ×™ ×›× ×™×¡×•×ª. ××—×—… ×פשר לחיות ×ת ×”×¤× ×˜×–×™×” ×”×–×ת ×œ× ×¦×—.
במצי×ות, דרכי להצלחה ×›× ×¨××” תהיה ×רוכה וקשה יותר. ×בל תבשיל העוף עליו דיברתי × ×ž×¦× ×ž×ž×© ×›×ן, בהישג יד, וכל מה שצריך על ×ž× ×ª להכין ×ותו ×–×” מספר ×ž×¨×›×™×‘×™× ×‘×¡×™×¡×™×™× ×ž×וד וכמות בלתי מבוטלת של דמעות שמלוות ×ת חיתוך הבצל. זהו, יש ×œ×›× ×ž× ×” ×ž× ×¦×—×ª ×¢× ×˜×¢×ž×™× ×•× ×™×—×•×—×•×ª מופל××™× – קצת מתקתקה, קרמלית, מבושמת, × ×ž×¡×” בפה ובעיקר ×œ× ×ž×©×ירה ××£ ××“× ×דיש. בדוק. ×ª× ×¡×•, ×חרי הכל, ×œ× ×‘×›×œ ×™×•× × ×™×ª×Ÿ לממש ×¤× ×˜×–×™×”, ועוד בכז×ת קלות!
× .ב. ×× ×ž×™×©×”×• מכיר שיטה בדוקה ו××ž×™× ×” לקילוף וחיתוך בצל ×œ×œ× ×“×ž×¢×•×ª – ספרו לי בבקשה.
מצרכי×:
1 ו-1/2 ק”×’ ×‘×¦×œ×™× ×‘×™× ×•× ×™×™×
1/4 כוס שמן לטיגון
4 ×›×¨×¢×™×™× ×©×œ עוף
1/3 כוס ×ž×©×ž×©×™× ×™×‘×©×™×, ×œ×œ× ×—×¨×¦× ×™×
1/3 כוס ×©×–×™×¤×™× ×™×‘×©×™×, ×œ×œ× ×—×¨×¦× ×™×
1/3 כוס ×¦×™×ž×•×§×™× ×©×—×•×¨×™×
1/3 כוס חמוציות
×›×£ וחצי סיל×ן
×›×£ סוכר חו×
1/2 ×›×£ שטוחה מלח (×ו לפי הטע×)
כפית פלפל שחור גרוס (×ו לפי הטע×)
×›×£ שטוחה ×§×™× ×ž×•×Ÿ
כפית כורכו×
2 כוסות מי×
×ופן ×”×›× ×”:
â€¢Â ×ž×§×œ×¤×™× ×ת ×”×‘×¦×œ×™× ×•×—×•×ª×›×™× ×’×¡ לרוחב ×œ×©× ×™×™× ×©×œ×•×©×” פלחי×. במקביל ×ž×—×ž×ž×™× ×©×ž×Ÿ בסיר רחב שיכול להכיל ×ת כל כמות העוף והבצל.
â€¢Â ×ž×˜×’× ×™× ×ת ×”×‘×¦×œ×™× ×‘×œ×™ לערבב ×›- 10 דקות.
â€¢Â ×‘×™× ×ª×™×™× ×ž× ×§×™× ×•×ž×—×œ×§×™× ×ת ×”×›×¨×¢×™×™× ×œ-8 חתיכות. ×ž×¡×“×¨×™× ××•×ª× ×ž×¢×œ הבצל ×•×ž×¢×œ×™×”× ×ž×¤×–×¨×™× ×¤×™×¨×•×ª יבשי×.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×¡×™×œ×ן, סוכר ×—×•× ×•×ž×ª×‘×œ×™× ×‘×ž×œ×—, פלפל שחור גרוס, ×§×™× ×ž×•×Ÿ וכורכו×. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ž×¢×˜ ובזהירות.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ž×™×, ×ž×›×¡×™× ×ת הסיר ומבי××™× ×œ×¨×ª×™×—×”.
• ×ž× ×ž×™×›×™× ×ת ×”×ש ×•×ž×‘×©×œ×™× ×ž×›×•×¡×” ×›×©×¢×ª×™×™× ×ו ×× ×¨×•×¦×™×, ×פילו יותר. ×œ× ×ž×¢×¨×‘×‘×™×. מידי ×¤×¢× ×¤×•×ª×—×™× ×ת המכסה ×•×ž×¨×˜×™×‘×™× ×ת חתיכות העוף ×”×¢×œ×™×•× ×•×ª ×¢× ×”×¨×•×˜×‘ על ×ž× ×ª ×œ×ž× ×•×¢ התייבשות.
הערות:
• ×פשר להפחית ×ת כמות השמן ×›×™ העוף עצמו מגיר ×œ× ×ž×¢×˜ שומן.
â€¢Â ×œ× ×—×™×™×‘×™× ×œ×”×©×ª×ž×© בכל הפירות ×”×™×‘×©×™× – מה שיש ×œ×›× ×‘×ž×–×•×•×” יעשה ×ת העבודה.
• כמות ×”×ž×™× ×‘×ž×ª×›×•×Ÿ שווה פחות ×ו יותר לכמות הרוטב שיתקבל בסוף הבישול. ×× ×™×•×¦× ×œ×›× ×¨×•×˜×‘ × ×•×–×œ×™ מדי, ×פשר כעבור כשעה של בישול לפתוח קצת ×ת המכסה.
• ×ת המתכון ×”×ž×¦×•×œ× ×¢× ×”×¡×‘×¨×™× ×¦×¢×“ צעד ×פשר לר×ות ×צלי בבלוג
בשבוע שעבר >> מתכון לעוגיות ×’’×™× ×’’ר
>> לעוד ×ž×ª×›×•× ×™× ×ž×¢×•×œ×™× ×”×›× ×¡×• לבלוג של ×ולגה טוכשר – המרכיב הסודי
בצל- להש×יר בזמן החיתוך ×ת החלק התחתון,×–×” עוזר ×•×’× ×™×© יותר × ×™×¦×•×œ של הבצל ×•×œ× ×—×œ×§ ×ž×ž× ×™ שורקי×
תודה!
בצל- עדשות מגע! בדוק.
×ו לפתוח ×ת הברז ולתת ×œ×ž×™× ×œ×–×¨×•× ×‘×–×ž×Ÿ החיתוך (×בל ××– צריך לחתוך מהר…)
×ו ×œ×”×›× ×™×¡ ×ת הר×ש ×œ×ž×§×¤×™× ×›×©×ž×ª×—×™×œ לשרוף
תודה :)
מתכון מעולה. קצת יותר מדי שמן. בסוף הוצ×תי ×¢× ×›×£ כמויות של שמן מלמעלה. ×בל ×›×•×œ× ×œ×™×§×§×• ×ת ×”×צבעות….
גלית, ×× ×™ שמחה ש×הבת×! :)
מתכון מעולה. הורדתי כמות שמן ב×מת ×©×œ× ×¦×¨×™×š הכל ..ללק ×ת ×”×צבעות .
לבצל ללעוס מסטיק ×ו להחזיק מקל של צ’ופ סטיק בין ×”×©×™× ×™×™× ×”×¢×™×§×¨×•×Ÿ ×”×•× ×œ× ×©×•× ×ž×”×¤×” מובטח חיתוכך בצל ×œ×œ× ×“×ž×¢×•×ª .