רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - עושים באהבה – ביקור במפעל חומוס ומתכון של אבי לוי לסלט עדשים שחורות

עושים באהבה – ביקור במפעל חומוס ומתכון של אבי לוי לסלט עדשים שחורות

איך קולים ירקות במפעל, ממה מורכב החומוס התעשייתי ואיך מכינים את סלט העדשים המושלם של השף אבי לוי

בשנים האחרונות, ובעיקר בשנה האחרונה, פרצו לחיינו תכניות התחקירים בכל הנוגע לאוכל שאנחנו אוכלים. כל תכנית והתחקיר שלה, כל עיתון והכותרות הפומפוזיות שלו. פעם היו אלה הנקניקים ופעם הגבינות, פעם הרטבים ופעם הביצים. לפעמים היה נדמה שכולם פשוט עובדים עלינו בעיניים.

מצד שני, כמי שמבלים לא מעט מאחורי הקלעים של תעשיות המזון, היה לנו ברור שאכן יש חברות שמעגלות פינות ומצד שני יש לא מעט שלא, והן אלה שנפגעות מכל הכותרות שצצות השכם וערב.

מפעל-צברשוטפים, קולים וקולפים. חצילים ופלפלים בדרך להפוך לסלט.

לפני כמה חודשים התפרסם תחקיר על הסלטים וממרחי החומוס שנמכרים בסופרים, תחקיר שבסופו רבים מהצרכנים בחרו להדיר רגלם וידם מאותם סלטים. אף אחד לא באמת בדק מי סרח, מבחינתם כולם היו בעייתיים (ולמען הסר ספק, בתכנית היו גם כאלה שקיבלו ציונים מעולים).

בעקבות אותו תחקיר בחרו בחברת צבר להכניס בפעם הראשונה מבקרים למפעל שלהם, כדי להציג, ביחד עם אחד הפרזנטורים של החברה – שף אבי לוי זוכה מאסטר שף, שגם פיתח עבורם את המתכונים לכמה מהסלטים, את תהליך הכנת הסלטים והחומוס. מהרגע שבו קולים את הירקות, דרך הקילוף, התיבול והאריזה.

כלקח מאותו תחקיר, ואחרי שהתברר שרבים נוטים לחשוב שיש בממרח חומוס חומרים כמו קמח או קורנפלור, החליט לוי, ביחד עם מנהלי החברה, להראות שבעצם כל מה שנמצא בחומוס התעשייתי הם אותם מצרכים שאנחנו משתמשים בהם בבית. פרט לחומר משמר. נגיע גם אליו.

צבר3המאכל האהוב ביותר. גרגירי חומוס בדרך להפוך לממרח.

בעצם, על פי החברה, החומוס שאתם קונים בסופר מורכב מגרגירי חומוס, טחינה, לימון, מים, תבלינים, שמן ו-0.15% חומר משמר שתפקידו לוודא שאין באוכל שלכם חיידקים/עובשים למינהם, אלה כמובן הרבה יותר גרועים מהחומר המשמר. זהו. זאת כל התורה. את הכמויות המדויקות לוי אמנם לא חלק איתנו (המממ כן, זה רמז) אבל אותנו הוא הצליח להרגיע.

ולא, זאת לא המלצה לקנות רק צבר. יש באמת חומוסים מעולים בשוק, אבל זאת כן המלצה לבדוק מה אתם אוכלים. לטוב ולרע.

ואגב, ובלי קשר לחומוס, הצצה למפעלי מזון זה דבר מהפנט. לצפות בכמויות חומרי הגלם, במכונות הרובוטיות ובעובדים המיומנים שמטפלים בירקות ובשאר המצרכים זה אחד הדברים הכי מסקרנים שיש. אם תהיה לכם הזדמנות להכנס לאחד המפעלים, אנחנו לגמרי ממליצים לכם לעשות את זה.

צבר5במטבח הניסויים של המפעל. מסתבר שיש כזה דבר וכאן מתחיל כל סלט חדש את דרכו.

ובחזרה לחומוס שלנו.

אחרי שסיימנו את הסיור, המאוד מחכים ומעניין, התכנסנו לארוחת צהריים שהכין המאסטר שף. בין שלל הסלטים והממרחים בלט במיוחד סלט העדשים השחורות שמבחינתנו יכול לתפקד לגמרי כארוחה שלמה. אז נכון, לא הצלחנו אמנם להביא את המתכון לחומוס, אבל היי, הבאנו לכם מתכון לא פחות מוצלח לסלט עדשים שלו.

רוצו להכין.צבר4מסתבנים ומתנקים לקראת הקלייה.

סלט עדשים שחורות עם עשבי תיבול

מצרכים:
כוס עדשים שחורות, מושרות במים למשך שעה
1/2 צרור כוסברה
1 ענף סלרי או בצל אחד סגול
1 פלפל צהוב או אדום
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור רוקט
1/2 צרור עלי בזיליקום
כף סילאן
מלח ופלפל
מיץ מלימון אחד
4-5 כפות שמן זית
אופן ההכנה: 
– מבשלים את העדשים במים רותחים מומלחים במשך 10-15 או עד שהן רכות אבל יציבות. מסננים.
– קוצצים כוסברה, סלרי, פטרוזיליה, רוקט ובזיליקום וחותכים את הפלפלים לרצועות דקות.
– מערבבים בקערה את כל המצרכים.
– מתבלים בסילאן, מלח ופלפל, מיץ לימון ושמן זית ומגישים.

תגובה אחת

  1. למה השמן בחומוס? מיותר לחלוטין .

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים