רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - חנוכה - פונדו סופגניות

פונדו סופגניות

הקונדיטור ערן שוורצברד מלמד אתכם איך להכין פונדו מיני סופגניות, עם רוטב שוקולד וציפוי של פקאנים וסוכריות צבעוניות

FoodPage Team
FoodPage Team

כל המתכונים הכי טובים באתר אחד

לבצק (25 סופגניות):
3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח
1/2 שקית או 1/2 קוביית שמרים טריים (25 גרם)
1/2 שקית (25 גרם) משפר אפיה שמרית  – לא חובה
4 כפות גדושות (80 גרם) סוכר
3/4 כוס + 2 כפות (200 מ"ל) חלב
2 ביצים
1/2 (5 גרם) כפית מלח
גרידה מקליפת תפוז אחד
5 (80 גרם) כפות חמאה

לפונדו – רוטב שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
2/3 מיכל (150 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף (20 גרם) חמאה

אופן הכנת הבצק:
• שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
• מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי.
• עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח.
• לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כ-25 כדורים במשקל כ-15-20 גרם כל אחד. או לחילופין ניתן לרדד את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ. מניחים את הכדורים או העיגולים על תבנית משומנת (עם שמן תירס או מזולה) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
• לטיגון: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה.
• מסננים מהשמן, נועצים בקיסמים ומניחים בקערה לצד רוטב השוקולד לפונדו.
• לרוטב שוקולד: מרתיחים בסיר קטן את השמנת ומסירים מהלהבה מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
• להגשה: מכינים קעריות עם הציפויים השונים לפי בחירתכם ומניחים לצד הסופגניות ורוטב השוקולד.
• טובלים כל סופגנייה ברוטב ולאחר מכן בציפוי הנבחר.

המתכון באדיבות הקונדיטור ערן שוורצברד לחברת שמרית.

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים לסופגניות? נסו את אלה:
סופגניות צ'ורוס עם מטבל שוקולד וחלבה
ספינג' – סופגניות מרוקאיות
סופגניות של קונדיטוריה

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: