רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - פחזניות במילוי גלידת וניל עם רוטב שוקולד חם

פחזניות במילוי גלידת וניל עם רוטב שוקולד חם

השף גיא טשקנט מלמד אתכם איך להכין פחזניות במילוי גלידת וניל שמגישים ביחד עם רוטב שוקולד חם. ויש גם גרסה טבעונית

מצרכים לפחזניות:
1/2 כוס מים
1/2 כוס חלב
100 גרם חמאה
כפית סוכר
קורט מלח
1 ו-1/2 כוסות (כ-200 גרם) קמח
3-4 ביצים גדולות

למילוי:
גלידת וניל איכותית

לרוטב שוקולד מהיר:
250 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)

לרוטב שוקולד עשיר ומושחת:
375 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל וחצי)
450 מ"ל (קצת פחות מ-2 כוסות) חלב
90 גרם חמאה
90 גרם סוכר
375 גרם שוקולד מריר 60%
375 גרם שוקולד חלב 50%

אופן הכנה:
– מחממים תנור מראש ל-190-200 מעלות.
– מערבבים בסיר גדול את המים והחלב, סוכר, חמאה ומלח ומבשלים על להבה בינונית עד שהכל נמס.
– מורידים מהאש ושופכים את הקמח תוך כדי בחישה מתמדת (בשלב זה אפשר להעביר למיקסר עם וו לישה, וללוש את הבצק במהירות איטית).
– כשהבצק מתחיל להתגבש ומתחיל להיפרד מדפנות הסיר מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים בחוזקה עד שכל ביצה נעלמת לגמרי לתוך המסה (או מערבלים במיקסר). המרקם הסופי צריך להיות רך וקרמי, ועדיין יציב מספיק כדי לא ליפול ולהשתטח בתבנית.
– מרפדים תבנית בנייר אפייה.
– אפשר ליצור את הפחזניות בעזרת כפות ואפשר בעזרת שק זילוף וצנתר גדול (מס 13).
– מזלפים את הבצק לכדורים בקוטר של 4 ס"מ וברווחים של 4 ס"מ בין לבין. חשוב שהפחזניות תהינה אחידות בגודלן (אפשר ליצור את הפחזניות בעזרת כפות ואפשר בעזרת שק זילוף וצנתר גדול מס 13).
– מכניסים את התבנית לתנור למשך 15-20 דקות של אפייה, חשוב לא לפתוח את הדלת בזמן האפייה כדי למנוע בריחת אדים חמים. בודקים שהפחזניות קיבלו צבע מוזהב ופותחים מעט את דלת התנור כדי לייבש אותם, כ-5 דקות.
– מוציאים מהתנור ומניחים על משטח קר.
– כשהפחזניות קרות חוצים עם סכין כמעט עד הסוף וממלאים בגלידת וניל איכותית.
– מסדרים זוג פחזניות בצלחת הגשה ויוצקים מעל שוקולד חם (ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה).

גרסה מיוחדת לפחזניות טבעוניות

מצרכים:
1 כוס קמח
2 כפיות סוכר
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
2 כפות מרגרינה צמחית
2 כפות  Ener-G (תחליף ביצים) מעורבב ב-1/3 כוס מים עד לקבלת קצף קשה
1 כוס חלב סויה

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר קטן מביאים לרתיחה את חלב הסויה, המרגרינה  והמלח. לאחר שמבעבע מוסיפים את שאר המרכיבים.
מורידים מהאש, מערבבים היטב בכף עץ עד שהבצק מגיע למגע רך וגמיש ונפרד מהסיר, ומעבירים לשק זילוף עם צנתר גדול (מספר 13).
מזלפים פחזניות בגודל כדור טניס ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות עד הזהבה קלה כי הפחזניות נוטות להתקשות מהר. מוציאים כשזה זהוב ורך.
לאחר האפייה מניחים לפחזניות להתקרר ומכניסים למקרר.

רוטב שוקולד טבעוני

מצרכים:
250 גרם שוקולד מריר 60%
250 גרם קרם קוקוס

אופן הכנה:
– מחממים עד לרתיחה את חלב הקוקוס, מכניסים חצי מקוביות השוקולד וטורפים עד שכל השוקולד נמס, מוסיפים בהדרגה את השוקולד שנותר לתוך המסה תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם סמיך.

המתכון באדיבות השף גלסייר גיא טשקנט לרשת הגלידריות ג'לה Gela
צילום:
אפיק גבאי

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: