רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - פלצעלך – לחמניות עגולות עם בצל מטוגן

פלצעלך – לחמניות עגולות עם בצל מטוגן

השף-קונדיטור סטפן לייק מלמד אתכם איך להכין פלצעלך – לחמניות עגולות עם המון בצל מטוגן ופרג. פשוט מושלם

מצרכים ל-18 לחמניות:
6 כוסות קמח (840 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
1 שקית או קוביית שמרים טריים שמרית
כ- 2 כוסות מים (500 מ"ל)
1 כף מלח
2 כפות שמן קנולה לשימון הקערה

מצרכים להכנת המילוי:
3 בצלים גדולים, קצוצים דק מאוד
2-3 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות פרג שלם
1 כפית מלח

אופן הכנה:
• הכנת המילוי: מטגנים קלות את הבצל עם הפרג, המלח והפלפל. מניחים בצד להתקרר.
• אופן הכנת הפלעצלך: מכניסים את כל החומרים היבשים לקערת המיקסר ולשים תוך כדי הוספת המים לסירוגין עד לקבלת בצק רך מאד וגמיש.
• משמנים קערה ומגלגלים בתוכה את כדור הבצק כך שיכוסה בשכבה דקה של שמן מכל צדדיו.
• משהים מכוסה למשך 30 דקות לפחות.
• מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח העבודה וטופחים עליו להוצאת האוויר מתוכו.
• מחלקים את הבצק ל-18 כדורים שווים ומסדרים את הכדורים על נייר אפיה משומן.
• מתפיחים במשך כ-30 דקות נוספות. מעגלים לצורת עיגול יפה, ומתפיחים שוב כ- 30 דקות.
• בעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז הבצק ומניחים בתוכה כף מהמלית.
• מפזרים בעדינות קמצוץ מלח גס מעל למלית.
• מחממים תנור ל- 210 מעלות ואופים כ-15 עד 20 דקות עד שהלחמניות זהובות.
• טיפ: מי שאינו אוהב בצל ופרג יכול להחליף את המלית גם בשומשום שחור או פטריות שמפיניון.

המתכון באדיבות שף-קונדיטור סטפן לייק לשמרית.

>> הצטרפו לקהילת הפייסבוק שלנו

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה:
בייגל עגול עם שומשום או זעתר
לחמניות שבלול עם פטרוזיליה ושום

פוקצ'ה איטלקית

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: