רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - פלצעלך – לחמניות עגולות עם בצל מטוגן

פלצעלך – לחמניות עגולות עם בצל מטוגן

השף-קונדיטור סטפן לייק מלמד אתכם איך להכין פלצעלך – לחמניות עגולות עם המון בצל מטוגן ופרג. פשוט מושלם

מצרכים ל-18 לחמניות:
6 כוסות קמח (840 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
1 שקית או קוביית שמרים טריים שמרית
כ- 2 כוסות מים (500 מ"ל)
1 כף מלח
2 כפות שמן קנולה לשימון הקערה

מצרכים להכנת המילוי:
3 בצלים גדולים, קצוצים דק מאוד
2-3 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות פרג שלם
1 כפית מלח

אופן הכנה:
• הכנת המילוי: מטגנים קלות את הבצל עם הפרג, המלח והפלפל. מניחים בצד להתקרר.
• אופן הכנת הפלעצלך: מכניסים את כל החומרים היבשים לקערת המיקסר ולשים תוך כדי הוספת המים לסירוגין עד לקבלת בצק רך מאד וגמיש.
• משמנים קערה ומגלגלים בתוכה את כדור הבצק כך שיכוסה בשכבה דקה של שמן מכל צדדיו.
• משהים מכוסה למשך 30 דקות לפחות.
• מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח העבודה וטופחים עליו להוצאת האוויר מתוכו.
• מחלקים את הבצק ל-18 כדורים שווים ומסדרים את הכדורים על נייר אפיה משומן.
• מתפיחים במשך כ-30 דקות נוספות. מעגלים לצורת עיגול יפה, ומתפיחים שוב כ- 30 דקות.
• בעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז הבצק ומניחים בתוכה כף מהמלית.
• מפזרים בעדינות קמצוץ מלח גס מעל למלית.
• מחממים תנור ל- 210 מעלות ואופים כ-15 עד 20 דקות עד שהלחמניות זהובות.
• טיפ: מי שאינו אוהב בצל ופרג יכול להחליף את המלית גם בשומשום שחור או פטריות שמפיניון.

המתכון באדיבות שף-קונדיטור סטפן לייק לשמרית.

>> הצטרפו לקהילת הפייסבוק שלנו

מחפשים עוד מתכוני מאפים? נסו את אלה:
בייגל עגול עם שומשום או זעתר
לחמניות שבלול עם פטרוזיליה ושום

פוקצ'ה איטלקית

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: