רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - קארה צלעות כבש בקדרה

קארה צלעות כבש בקדרה

מנה מהמטבח הקווקזי – צלעות כבש רכות ועסיסיות שמבשלים בקדרה עם תפוחי אדמה ובצל. מתכון חגיגי וטעים, מתאים במיוחד לשולחן החג

מתכון קווקזי מסורתי של צלעות כבש בקדרה. בהרי הקווקז משתמשים למתכון הזה בצלעות עבים של כבש צעיר, אותם מכינים בקדרה מברזל יצוק עם ירקות.

מצרכים:
3 צלעות כבש (כ-350 גר')
800 ג' בצל חתוך לטבעות
1 ק"ג תפוח אדמה חתוך לעיגולים בעובי חצי ס"מ
100 ג' שומן כבש
פפריקה מתוקה או חריפה (אפשר מעושנת)
כמון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מנקים את הצלעות, שוטפים במים ומייבשים.
ממיסים את שומן הבשר בתוך הקדרה.
מניחים בקדרה את הצלעות ומטגנים עד לסגירה מכל הצדדים, 10-15 דקות מכל צד.
ממליחים ומפלפלים.
מניחים את הבצל על הצלעות, סוגרים את הקדרה עם מכסה ומאדים כחצי שעה.
אחרי בישול של 30 דקות מרימים את המכסה, מערבבים ומוסיפים כמון.
מניחים עיגולים של תפוחי אדמה על הצלעות והבצל ומוסיפים מלח, פלפל ופפריקה.
שוב סוגרים את המכסה ומבשלים עד שתפוח האדמה מוכן, כ-20 דקות.
מגישים חם בתוך הקדרה או על קרש עץ טבעי. הצלעות יוצאות עסיסיות ורכות, בתאבון!

shallot

shallot

שף ובעלים at מסעדת שאלוט
מיכאל אמאייב שף והבעלים של מסעדת שאלוט, מסעדת בשרים כשרה למהדרין ברמת החייל, תל אביב
shallot

מתכונים אחרונים מאת shallot (צפו בכולם...)

shallot

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט
    משהו טעים - רחלי קרוט
  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים
    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית
  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר
    במטבח של מעייני - מעיין נדיר
  • חדש על המדף - החמישיה
    חדש על המדף - החמישיה
  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים
    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים