רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - קוגלהוף עם תפוחים ותאנים בזיגוג דבש

קוגלהוף עם תפוחים ותאנים בזיגוג דבש

רגע לפני ראש השנה, בני סיידא מגיש לכם מתכון לקוגלהוף מיוחד עם תפוחים, תאנים ופקאנים מסוכרים

– תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ משומנת ומקומחת

מצרכים לתערובת תפוחים ותאנים:
50 גרם חמאה
3 תפוחים מסוג גרנד סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות
6 תאנים, חתוכות לרבעים
4 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים, שבורים לפיסות גסות

מצרכים להכנת הקוגלהוף:
3 ו-1/2  כוסות ( 500 גרם ) קמח
1/2 שקית ( 25 גרם ) שמרים טריים
1/2 שקית ( 25 גרם ) משפר אפייה שמרית
3/4 כוס ( 190 מ"ל ) חלב
1 כוס ( 200 גרם ) סוכר
קליפה מגוררת מלימון בינוני
3 כפות ברנדי
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
קורט מלח

לציפוי:
1/2 כוס דבש
מיץ מלימון בינוני

הכנת תערובת התפוחים והתאנים:
• ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים והדבש ומטגנים 5 דקות.
• מוסיפים את התאנים ומיץ הלימון ומטגנים עוד 4 דקות על אש גבוהה, מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומצננים היטב.

הכנת הקוגלהוף:
• שמים בקערת המיקסר את כל החומרים מלבד החמאה והמלח ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את החמאה בהדרגה ובסוף את המלח ומערבלים במשך 5 דקות נוספות.
• מוסיפים את תערובת התפוחים והתאנים ומערבלים דקה. יוצקים לתבנית ומתפיחים כשעה עד  שהבצק מכפיל את נפחו.
• מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך כ-40 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.  מצננים מעט את העוגה, מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת.
• מחממים את הדבש עם הלימון ומברישים את העוגה.
 טיפ: למזיגה קלה של הדבש, יש לשמן את כף המדידה לפני הוספת הדבש. כך יחליק הדבש בקלות מהכף.

המתכון באדיבות בני סיידא לחברת שמרית.
צילום: פיליפ מיטראי

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:
שוקי עוף ממולאים
תפוחים ממולאים אפויים במיקרו
כרעי עוף בסילאן

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: