רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - קוגלהוף עם תפוחים ותאנים בזיגוג דבש

קוגלהוף עם תפוחים ותאנים בזיגוג דבש

רגע לפני ראש השנה, בני סיידא מגיש לכם מתכון לקוגלהוף מיוחד עם תפוחים, תאנים ופקאנים מסוכרים

FoodPage Team
FoodPage Team

כל המתכונים הכי טובים באתר אחד

– תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ משומנת ומקומחת

מצרכים לתערובת תפוחים ותאנים:
50 גרם חמאה
3 תפוחים מסוג גרנד סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות
6 תאנים, חתוכות לרבעים
4 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים, שבורים לפיסות גסות

מצרכים להכנת הקוגלהוף:
3 ו-1/2  כוסות ( 500 גרם ) קמח
1/2 שקית ( 25 גרם ) שמרים טריים
1/2 שקית ( 25 גרם ) משפר אפייה שמרית
3/4 כוס ( 190 מ"ל ) חלב
1 כוס ( 200 גרם ) סוכר
קליפה מגוררת מלימון בינוני
3 כפות ברנדי
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
קורט מלח

לציפוי:
1/2 כוס דבש
מיץ מלימון בינוני

הכנת תערובת התפוחים והתאנים:
• ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים והדבש ומטגנים 5 דקות.
• מוסיפים את התאנים ומיץ הלימון ומטגנים עוד 4 דקות על אש גבוהה, מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומצננים היטב.

הכנת הקוגלהוף:
• שמים בקערת המיקסר את כל החומרים מלבד החמאה והמלח ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את החמאה בהדרגה ובסוף את המלח ומערבלים במשך 5 דקות נוספות.
• מוסיפים את תערובת התפוחים והתאנים ומערבלים דקה. יוצקים לתבנית ומתפיחים כשעה עד  שהבצק מכפיל את נפחו.
• מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך כ-40 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.  מצננים מעט את העוגה, מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת.
• מחממים את הדבש עם הלימון ומברישים את העוגה.
 טיפ: למזיגה קלה של הדבש, יש לשמן את כף המדידה לפני הוספת הדבש. כך יחליק הדבש בקלות מהכף.

המתכון באדיבות בני סיידא לחברת שמרית.
צילום: פיליפ מיטראי

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:
שוקי עוף ממולאים
תפוחים ממולאים אפויים במיקרו
כרעי עוף בסילאן

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: