רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - השף הפשוט - קובי פרידמן - קנלוני במילוי פירה וחציל

קנלוני במילוי פירה וחציל

השף הפשוט קובי פרידמן מכין קנלוני במילוי פירה תפוחי אדמה עם חציל על האש ובצל מקורמל. מנה נהדרת לארוחה חגיגית או סתם כי מתחשק

למתכון המלא גללו למטה.

מבשלים 2 ק"ג תפוחי אדמה במים עם כפית מלח עד שמתרככים.
מסננים מנוזלים ומכינים מהם פירה במעיכה עדינה.


מוסיפים 2 בצלים קצוצים מקורמלים ו-3 חצילים על האש. אם משתמשים בחצילים שהכנתם לבד, מקלפים ומוסיפים לפירה רק את החלק הלבן חתוך דק.


מוסיפים חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס ומערבבים היטב. משאירים בצד להצטנן.

בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול עם כפית מלח ומבשלים גלילי קנלוני חצי בישול.


שוטפים את הקנלוני במים ומרססים אותם בתרסיס שמן זית, כדי למנוע הידבקות.


מכניסים לתבנית פיירקס בגודל 20X30 ס"מ 3 בצלים קצוצים מקורמלים, 4 כפות עלי טימין, חצי כפית פלפל שחור וכוס ורבע מים. מערבבים היטב.


מכניסים את תערובת הפירה שהצטננה לשקית זילוף עם צנטר משונן וממלאים את הקנלוני משני הצדדים.


מניחים את הקנלוני בתבנית ומפזרים מעל בצל קצוץ מקורמל אחד.


מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-25 דקות.


מסירים את הכיסוי ומחזירים לתנור ל-12 דקות נוספות.

מצרכים:

2 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2.5 כפיות מלח
6 בצלים קצוצים מקורמלים
3 חצילים על האש (אפשר קנוי)
כפית פלפל שחור גרוס
קנלוני
תרסיס שמן זית
4 כפות עלי טימין
כוס ורבע מים

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כפית מלח עד שמתרככים.
מסננים מנוזלים ומכינים מהם פירה במעיכה עדינה.
מוסיפים שליש מכמות הבצל המקורמל ואת החצילים על האש. אם משתמשים בחצילים שהכנתם לבד, מקלפים ומוסיפים לפירה רק את החלק הלבן חתוך דק.
מוסיפים חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס ומערבבים היטב. משאירים בצד להצטנן.
בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול עם כפית מלח ומבשלים את הקנלוני חצי בישול.
שוטפים את הקנלוני במים ומרססים אותם בתרסיס שמן זית, כדי למנוע הידבקות.
מכניסים לתבנית פיירקס בגודל 20X30 בערך שלושה רבעים מיתרת הכמות של הבצלים המקורמלים, את הטימין, חצי כפית פלפל שחור וכוס ורבע מים. מערבבים היטב.
מכניסים את תערובת הפירה שהצטננה לשקית זילוף עם צנטר משונן וממלאים את הקנלוני משני הצדדים.
מניחים את הקנלוני בתבנית ומפזרים מעל את יתרת הבצל המקורמל.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-25 דקות.
מסירים את הכיסוי ומחזירים לתנור ל-12 דקות נוספות.

בדף הפייסבוק שלי  מחכים לכם עוד אלפי מתכונים טעימים ופשוטים עם תמונות של כל שלבי ההכנה. מוזמנים להיכנס, לעשות לייק וליהנות מטיפים והפתעות.

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: