רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - רביולי גבינה • שלב אחרי שלב

רביולי גבינה • שלב אחרי שלב

השף קובי קרולה ממסעדת בלה רוזה מלמד אתכם איך להכין רביולי במילוי 3 סוגי גבינות. ויש גם אופציה להגשה

מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח (מומלץ קמח שטיבל 9)
7 ביצים שלמות
1 ביצה טרופה – להברשת הבצק
2 כפות שמן זית

מצרכים למלית:
400 גרם גבינת ריקוטה
400 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם גבינת פטה
מלח
פלפל שחור

הכנת הבצק:
מכניסים את הקמח, השמן ו-7 ביצים לקערה ולשים עד לקבלת בצק חלק. ניתן לעבוד עם מעבד מזון אך מומלץ לסיים את הלישה באופן ידני.
מרדדים את הבצק דק ככל הניתן, מומלץ באמצעות מכונת פסטה ידנית עד למס' 8, לקבלת משטח בצק אחיד וארוך.

הכנת המלית:
מערבבים את הגבינות עד לקבלת מרקם אחיד.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הכנת הרביולי:
מניחים תלולית קטנה מתערובת הגבינות על הבצק הדק, בכמות של כפית מלאה, במרחק של כ-4 ס"מ מהשוליים.
מוסיפים תלולית נוספת במרחק של כ-4 ס"מ מקודמתה וממשיכים עד מילוי חצי משטח הבצק, כך שתישאר יריעת בצק לכיסוי התלוליות בהמשך.
מורחים שכבה דקה של ביצה על הבצק שנותר ללא מילוי.

צילום: דרור כץ

מניחים תלוליות של גבינה ומכסים בבצק הרביולי. צילום: דרור כץ

מקפלים את יריעת הבצק הנותר על גבי הבצק עם מלית הגבינה ומהדקים סביב כל תלולית עד ליצירת כיסונים במילוי גבינה ללא כיסי אוויר.
באמצעות סכין מתגלגלת (סכין פיצה) או סכין מטבח חדה, חותכים סביב התלוליות, במרחק של כ-2 ס"מ מכל תלולית, בין כל שתי תלוליות.
ניתן ואף רצוי להשתמש בשבלונה מתאימה – עגולה, מרובעת או משולשת.

צילום: דרור כץ

קורצים את צורת הרביולי ומבשלים במים רותחים. צילום: דרור כץ

מרתיחים מים בסיר גדול, מומלץ להשתמש בכ-4 ליטר מים. אין צורך במלח.
לאחר רתיחה, מניחים בזהירות 1/3 מכמות הרביולי בתוך המים ומבשלים במשך כ-2 דקות.
מוציאים את הרביולי ומכניסים כמות נוספת לאותם המים, למשך 2 דקות נוספות.
מוציאים את הרביולי ומבשלים את הכמות שנותרה למשך 2 דקות.
מסננים את המים, ומגישים עם רוטב שאוהבים.
המלצת השף: קוביות חמאה/שמן זית איכותי, מלח ומעט שום כתוש.

צילום: דרור כץ

מגישים עם רוטב עגבניות אם רוטב שמן זית. צילום: דרור כץ

 

המתכון באדיבות השף  קובי קרולה ממסעדת בלה רוזה – הירקון 1, חיפה.

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה:
קנלוני גבינות עם ברוקולי
פסטה עם כרובית ואגוזים
פאד תאי קל להכנה

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: