רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - טבעוני - שווארמה טבעונית‎

שווארמה טבעונית‎

הכינו את הפיתות – מתכון לשווארמה טבעונית מעולה שמגישים עם סלט קצוץ וטחינה מתובלת. מי צריך יותר מזה?

tikochel
tikochel

תיק אוכל בלוג קולינרי מפתה

כמות ל-3-4 סועדים

מצרכים:
500 גרם סייטן בטעם טבעי ( ניתן לקנות בכל חנויות הטבע \ אורגניות) מופשר אחרי לילה במקרר

למרינדה:
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
כף וחצי תבלין שווארמה
כפית שטוחה כמון\ כפית שטוחה בהרט
כפית סילאן
2 כפות רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
מלח- לפי הטעם
4 כפות שמן זית
רבע כוס מים

אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה.
2. חותכים את הסייטן לרצועות דקות כמו שווארמה, מערבבים היטב עם חומרי המרינדה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-4 שעות לפחות.
3. במחבת רחבה מחממים כף של שמן זית, מוסיפים את תכולה הקערה כולל המרינדה ומתחילים לערבב עד שכל הנוזלים מתאדים והרצועות הופכות לשחומות וקצת קריספיות (בערך 7 דקות).
4. להגשה: סלט טרי קצוץ המורכב מעגבניות, מלפפונים, בצל ירוק, פלפל חריף וכוסברה.
5. טחינה: רבע כוס טחינה גולמית, 1 שן שום מגוררת, חצי כפית כמון, מיץ מחצי לימון טרי  – מערבבים היטב ומוסיפים מים בהדרגה עד שהטחינה מסמיכה.

מתכון וכתיבה: אינס שילת
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: