רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - שטרודל תפוחי עץ וצימוקים של מיקי שמו

שטרודל תפוחי עץ וצימוקים של מיקי שמו

בצק פילו שמתפצפץ בפה, מלית עסיסית של תפוחים בחמאה ומעטה עדין של אבקת סוכר מעל. מיקי שמו מכין שטרודל תפוחים קלאסי

FoodPage Team
FoodPage Team

כל המתכונים הכי טובים באתר אחד

מצרכים:
3 עלי פילו, מופשרים ומכוסים במגבת מטבח לחה
5 תפוחי עץ (550 גרם) מסוג גרנד סמיט, קלופים ופרוסים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גרם חמאה
1 מקל וניל, חצוי ומגורר
60 גרם (1/2 כוס) צימוקים לבנים
20 גרם (2 כפות) שמן קנולה
60 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים ללא קליפה

להברשה:
1 ביצה טרופה

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן הכנה:
• מכינים את המלית: בסיר רחב ממיסים את החמאה ומקל הווניל, מכניסים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים "נעטפים" בחמאה המומסת.
• מוסיפים את הסוכר ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כ- 7-8 דקות עד שהתפוחים מתרככים אך שומרים על צורתם.
• מורידים מן האש ומוסיפים את הצימוקים הלבנים ומצננים.
• עורכים ואופים: מחממים את התנור ל 190 מעלות.
• פורסים את 3 עלי הפילו כך שנוצרת חפיפה של 50% ביניהם קודם מצמידים זוג עלי פילו ומעליהם (ב 50% משטח הפנים שלהם) מניחים את העלה השלישי.
• מברישים ב- 2 כפות שמן קנולה את כל עלי הפילו ומפזרים שקדים טחונים ללא קליפה.
• מסננים את המלית של התפוחים, ואף סוחטים אותה מעט, מניחים את המלית על עלי הפילו מימין לשמאל ומגלגלים לגלילה בקוטר 6-7 ס"מ.
• מברישים בביצה ואופים כ- 18-20 דקות עד להזהבה.
• מקשטים ומגישים: מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר גם גלידת וניל או קצפת.

המתכון באדיבות מיקי שמו – SHEMO הקונדיטוריה.
צילום: דן לב

>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

מחפשים עוד מתכונים לעוגות תפוחים? נסו את אלה:
עוגת תפוחים עם בצק פריך
עוגת דבש עם תפוחים ופקאנים
קאפקייקס תפוחים בזיגוג קרמל

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: