רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - מאפה שמרים עם בצל וזעתר טרי
IMG_9803

מאפה שמרים עם בצל וזעתר טרי

מאפי בצק שמרים טעימים בטירוף עם המון בצל מטוגן וזעתר טרי. לא תאמינו כמה מהר זה מתחסל

חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח לחם מנופה
10 גרם שמרים יבשים
כף דבש
650 מ"ל מים קרים
2 כפות מלח
2 כפות שמן זית

חומרים למלית:
4 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות דק
שמן זית לטיגון
חצי כוס עלי זעתר טריים קצוצים
מלח ים אטלנטי
פלפל לבן

אופן הכנת המלית:
– מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית, בצלים ושום ומטגנים עד להזהבה.
– מוסיפים זעתר טרי ומתבלים, מניחים בצד להתקרר.

אופן הכנת הבצק:
– בקערת המיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים ודבש כחצי דקה.
– מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד.
– מוסיפים שמן זית, מלח ומערבבים כשמונה דקות נוספות. הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע.
– התפחה ראשונה: מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים בקערה מקומחת, מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו, הבצק צריך להיות מכוסה במגבת.
– שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל-17 חתיכות, כל חתיכה במשקל 100 גרם.
– כדרור: יוצרים מכל חתיכה של בצק כדור.
– עיצוב: מקמחים מעט כל כדור ומרדדים אותו לצורה עגולה (כמו פיתה) יוצרים מעט שוליים עבים ומניחים כף מהמלית במרכז.
– מניחים את כל מה שהכנו בתבנית עם נייר אפייה.
– התפחה שנייה: נותנים למאפה לתפוח כעשר דקות נוספות.
– זיגוג: מזליפים מעט שמן זית בשולי המאפה.
– אפייה: בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות, אופים כ-12 דקות עד להזהבה של הבצק.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן

בת-חן דיאמנט
שמי בת-חן ואני שפית במקצועי .
למדתי בישול בניו-יורק ועבדתי במסעדות בעולם.
אני מעבירה סדנאות בישול ואפייה.
חיה ונושמת את העולם המופלא של בישול ואפייה.
מזמינה אתכם ללמוד,לטעום ולחוות ביחד איתי סדנאות בישול ואפיה בסטודיו שלי במושב עין-ורד.
מוזמנים להיכנס לדף העיסקי שלי בפייסבוק : "בת-חן סטודיו לבישול ואפיה.
בת-חן דיאמנט
בת-חן דיאמנט

מתכונים אחרונים מאת בת-חן דיאמנט (צפו בכולם...)

בת-חן דיאמנט
batchen.diamant@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט
    משהו טעים - רחלי קרוט
  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים
    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית
  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר
    במטבח של מעייני - מעיין נדיר
  • חדש על המדף - החמישיה
    חדש על המדף - החמישיה
  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים
    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים