רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - כתבות קולינריה - 18 משקאות אלכוהול לארוחת החג – מיינות לבנים ואדומים ועד בירות וליקרים

18 משקאות אלכוהול לארוחת החג – מיינות לבנים ואדומים ועד בירות וליקרים

איזה יין יתאים לסלטים, איזה משקה שווה לקנות למארחים ומי עיצב בקבוק במהדורה לאספנים? 18 משקאות אלכוהול לשולחן החג

כבר שנים ארוכות שאני ואלכוהול לא חברים טובים. משהו בטעמים החמוצים, החזקים וההשפעה שיש לו עלי, גרמו לי לקחת צעד אחורה. וכן, זה כולל גם יין, אפילו אם הוא לבן וקליל.

ברור איפוא, שגם לא קראתי כמעט כתבות בנוגע לאלכוהול. פרט לעובדה שאני לא צרכנית של המשקאות האלה, אני גם לא באמת מצליחה להבין את התיאורים המדויקים, ההסברים המלומדים והכוונות מאחורי שילובי הענבים או שמרי הבירה.

מה שאני כן יודעת, זה להבחין מתי משהו טעים ומתי לא. מתי המשקה חמוץ או מתי הליקר סמיך ומתוק.

הסקירה שלפניכם היא בראש ובראשונה סקירה של טעם. את הטעימות, שהתבצעו כולם באותו יום, ביצעתי ביחד עם 2 חברים – גיל גוטקין מהבלוג מבשל ואוכל ומעיין נדיר. שניהם שתיינים מדופלמים ממני, שהוסיפו את דעתם המלומדת והחכמה.

לא תמצאו כאן תיאורים על טנינים או על סיומת ארוכה ועגולה (מה זה אומר בכלל?), כן תמצאו כאן תיאורים פשוטים על הטעמים שהורגשו, על ההמלצות שלנו לשילוב האלכוהול עם האוכל ומה מתאים למה וגם המלצות על בקבוקים ששווה לרכוש כמתנה לחג או בכלל לאנשים שאוהבים.

בסוף הסקירה התווספו גם משקאות כמו קוניאק, ויסקי ובירות שהם לא המלווה הקלאסי לארוחת חג ועם זאת מצאנו אותם מתאימים ומיוחדים ודווקא השילוב שלהם בארוחה מעונבת בטוח יהפוך את השנה הזו למוצלחת ויצירתית.

אז איזה יין כדאי להגיש עם עוגת פירות, איזה משקה שווה לקנות למארחים ומי עיצב בקבוק במהדורה מוגבלת? כל הפרטים לפניכם.

ומילה לסיום: את כל המשקאות טעמנו מבלי לקרוא עליהם קודם בעלון המידע שצורף אליהם, גם כדי לא להסתמך ולהגרר לתיאורי היצרנים ובעיקר כדי להרגיש את הטעמים כפי שתחוו אותם אתם כשתקנו את היין. ברוב המקרים אגב, קלענו כמעט לחלוטין לטעמים ולתיאורים של המשקאות כפי שנכתבו על ידי הייננים ויצרני הבירות והליקרים. זה לא באמת אומר שאנחנו מבינים, אלא בעיקר שהם יודעים לתאר במדויק את המשקה שהם רקחו (סמיילי).

שנה טובה ומתוקה!

קולאז-לבנים

— יינות לבנים —

 

רזרב שרדונה 2013 – יקב טפרברג

על היין: 100% ענבי שרדונה שמקורם בכרם הנטוע בעמק איילון. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 14 מעלות.

טעמו של היין פירותי ולמרות האחוז הגבוה, יחסית, של אלכוהול (13.5%), לא מורגש טעם אלכוהולי חזק. בנוסף, היין ניחן בחמיצות עדינה ונעימה.

הגשה: מומלץ להגיש לצד דגים עם רטבים עדינים כמו רוטב חמאה, שמן זית או עשבי תיבול וכן לצד מנות פתיחה קלילות כמו סלטים.

מחיר מומלץ: 59 ₪.

כשר.

מארה ווייט MARA WHITE 2013 – יקב מאיה

על היין:שילוב בין ענבי מרסן מהגלבוע וענבי פרנץ' קולומבר מגפנים בוגרות באיזור בינימינה.

צבעו של היין צלול (מקסים ביופיו ובשקיפותו בתוך כוסות יין) ומכיל 12.5% אלכוהול. כבר בלגימה הראשונה מורגש כי היין יבש ובעיננו מומלץ לשתות אותו קר מאוד כך שיותיר תחושה של רעננות.

בטעימה חוזרת הורגש טעם עדין של גויאבה בהתחלה ומרירות עדינה בסיום.

מחיר מומלץ: 79 ₪.

כשר.

רזרב רוסאן (ROUSSANNE) 2012 – יקב בנימינה

על היין: שילוב של 90% ענבי רוסאן, 5% ענבי מרסאן ו-5% ויוניה. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 8-12 מעלות.

מדובר על יין עם טעמים עדינים, ללא חמיצות גבוהה ועם ניחוח מרומז של פירות הדר. בגלל עדינותו, יתאים היין לאנשים שלא מורגלים בשתיית יינות ומחפשים משקה קליל ונעים.

הגשה: מומלץ להגיש לצד מנות ראשונות קרות ודגים עם רטבים עדינים ולבנים.

מחיר מומלץ: 55-59 ₪.

כשר.

בלאן דה נואר 2013 – יקב אמפורה

על היין: בין יין לבן לרוזה, המיוצר מענבים אדומים – 50% קברנה סוביניון, 30% מרלו, 15% קברנה פרנק ו-5% ברברה.

יין מתקתק, בצבע ורוד עדין (בשל השריה קצרה של קליפות הענבים עם הנוזל) שמדיף ניחוחות של פירות מרעננים. היין יפהפה בתוך כוסות שקופות, מהווה אופציה נהדרת למי שמחפש יין לבן אך כזה שלא ניחן בחמיצות ומרירות (13% אלכוהול).

הגשה: מומלץ להגיש לצד סלטים עם פרי, למשל סלט חסה עם תאנים או ענבים ואפילו בסיום הארוחה לצד קינוחי פירות.

מחיר מומלץ: 65 ₪.

קולאז-אדומים-1

— יינות אדומים —

עלמה שיראז – מורבדר ויונייה 2011 – יקב דלתון

על היין: שילוב של 90% שיראז, 8% מורברדר ו-2% ויונייה.

היין מכיל אחוז גבוה למדי של אלכוהול (14.5%) וניחן בצבע משגע של סגול ככה אך צלול ומבריק שמתכתב נהדר עם העיצוב וצבעי הסגול שמככבים על הבקבוק. הטעמים העמוקים, האלכוהוליים והמעט כבדים של היין הופכים אותו לבן לוויה מוצלח לבשר ובעיקר למנות קדירה כמו צלי או נתח בקר בבישול ממושך.

מחיר מומלץ: 84 ₪.

כשר.

שיראז טרדישן 2009 – יקב בן חיים

על היין:  יין אדום יבש (13.7% אלכוהול), מענבים מכרמי הר מירון. היין משלב 82% שיראז היתר פטיט סירה ומעט קברנה פרנק.

צבעו של היין חום-בורדו כהה שמרמז על טעמו האלכוהולי וניחוח העץ שבו התיישן. ליין טעם מודגש של עץ והוא מומלץ בעיקר לאלו מכם שלא מפחדים מיין דומיננטי וחזק. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 17-18 מעלות.

הגשה: לצד תבשילי בשר שכוללים בתוכם יין אדום.

בונוס: תווית היין מעוצבת להפליא עם נגיעות של צבע זהב שבולט מאוד על רקע כהות הבקבוק. נהדר כמתנה מרשימה.

מחיר מומלץ: 95 ₪.

שיראז גליל עליון 2013 – יקב רקנאטי

על היין: כבר בפתיחת הבקבוק ניתן לחוש בריח בשמי – פרחוני שמזכיר בושם נשי עדין. גם צבעו הסגול מזכיר פריחה והתחדשות.

למרות אחוז האלכוהול שבו (14.5%)  טעמי היין עדינים והאלכוהול לא משתלט ואגרסיבי כך שהוא בהחלט יכול להתאים גם לחובבי יין כבדים וגם למי שחפץ במשקה עדין וקליל יותר.

בונוס: עיטורי הזהב על התווית הכחולה מקסימים והופכים את הבקבוק למתנה נהדרת ומרשימה.

הגשה: מומלץ להגיש לצד מנות בשר ללא רוטב עדין או חלקי בשר עדינים יותר.

מחיר מומלץ: 62 ₪.

כשר.

סירה רזרב 2012 – יקב טוליפ

על היין: היין מורכב מ-95% ענבי סירה, מהכפר הצפוני שבכפר יובל (ליד מטולה), ומ-5% פטיט ורדו ממושב מטע.

היין מכיל 15.5% אלכוהול שבהחלט מורגשים בכל לגימה. מדובר על יין כבד, מעט מתקתק, בצבע בורדו-סגול כהה שמרמז על טעמיו. הורגשו ניחוחות עדינים של שוקולד מריר ופירות אדומים.

הגשה: מומלץ להגיש לצד קינוחים שוקולדים כמו גם מנות בשר מעט מתקתקות בבישול ארוך. למשל: צלי בשר בשזיפים.

מחיר מומלץ: 98 ₪.

כשר.

קולאז-אדומים-2

 

טריו עמק אלונה 2012 – יקב טריו

על היין: היין מיוצר מ-100% ענבי קריניאן שגדלים בעמק אלונה (המורדות המזרחיים של הכרמל).

יין יחסית קליל בטעמו, מעט חומצי ולא מורגש בו הטעם הדומיננטי של האלכוהול.

הגשה: מומלץ לצד קינוחי פירות שמשלבים טעמים חמצמצים עם מתיקות עדינה.

מחיר מומלץ: 95 ₪.

בונוס: היין זכה במדליית ארד בתחרות היין העולמית של מגזין Decanter

כשר.

קריניאן Old Vines עין תות 2010 – יקב כרמל

על היין: יין אדום יבש שהופק מכרמים באזור עין תות (דרום הר הכרמל). היין מורכב מ-94% ענבי קריניאן ו-6% ענבי פטי ורדו מאזור בנימינה.

ליין טעם מתקתק וריח שמזכיר ריבה. רמת האלכוהול (14.5) לא מורגשת בצורה דומיננטית והוא ילווה בצורה מושלמת קינוחים פירותיים כמו גם תבשילי קדרה.

הגשה: קינוחי פירות, בעיקר כאלה שמכילים פירות יער או פירות אדומים, ומנות בשריות בבישול ארוך.

בונוס: ליין תווית מעוצבת עם איור של הכרם וצבעוניות כתומה-זהובה יוקרתית שהופכת את המשקה למתנה נהדרת.

מחיר מומלץ: 90 ₪.

יין רימונים – יקב גרנדה

על היין: מדובר על יין רימונים יבש, עשוי מ-100% רימונים מזן Wonderful  האמריקאי.

צבעו של היין אדום בהיר עם טעמים דומיננטיים של אלכוהול (14%) וחמיצות מיוחדת שנובעת מטעמי הרימון. היין מתאים במיוחד למי שלא רגיל או אוהב לשתות אלכוהול בגלל טעמו המעט מתקתק שמזכיר ליקר. מומלץ לשתות את היין קר.

הגשה: מומלץ להגיש לצד קינוחי שוקולד (וגם בתוכם) ולהכנת רטבים שמצמצמים במחבת.

מחיר מומלץ: 89 ₪, להשיג ברשת טיב טעם.

כשר.

קולאז-בירות

— בירות וליקרים —

 

עוג איילת קיצית – מבשלת הגולן

על הבירה: בירה בהירה, קלילה אך עדיין מורגשת מרירות וריח טרופי (4.5% אלכוהול).

עיצוב ומראה: בקבוק נמוך ורחב שישתלב נהדר במראה שולחן החג.

מחיר מומלץ: 17.9 ₪ לבקבוק.

כשר.

סדרת רונן (הבירה הכהה המרושעת) – מבשלת שריגים

על הבירה: בירה כהה, מזכירה בטעמה בירה שחורה, חזקה ודומיננטית מאוד בנוגע לטעמים המרירים שבה (6.25% אלכוהול).

עיצוב ומראה: עיצוב ושמות עם נימה של הומור מצד אחד והתייחסות מאוד תואמת לאופי המשקה מאידך. מתאים לארוחת חג אלטרנטיבית עם חברים.

בונוס: הבירה זכתה במקום ראשון בסגנון האייל הכהה בתחרות ה"לונגשוט 2010" של Samuel Adams ובמדליית כסף בתחרות BIRA 2011 הבינלאומית.

סדרת עמק האלה (בירת חיטה בווארית) – מבשלת שריגים

על הבירה: בירה עם טעם מודגש של חיטה (לחמי) ומרירות עדינה. קלה לשתייה אם כי מתאימה לאוהבי טעם החיטה הדומיננטי. הבירה מכילה 5.1% אלכוהול.

עיצוב ומראה: בקבוק קלאסי עם תווית שמזכירה בירות של פעם, בעיירות שכוחות בארה"ב. מומלץ לארוחת חברים.

בונוס: הבירה תפקדה בצורה מושלמת בלחם בירה והיא זוכת המקום הראשון בסגנון בירות חיטה בתחרות ה"לונגשוט 2009" של Samuel Adams.

קולאז-משקאות-ליקרים

ליקר קרם דה קסיס –Gabriel Boudier  דיז'ון, צרפת

על הליקר: ליקר מתקתק בניחוח דובדבנים ואוכמניות שמכיל 15% אלכוהול. מעולה לצד שוקולד מריר ובשילוב קינוחי שוקולד וגם ביחד עם יינות לבנים או מבעבעים (קיר רויאל).

בקטנה: מחיר מעולה לליקר איכותי ומצוין (בטח ביחס לליקרים מתחרים). ייבוא "שקד", להשיג ברשת החנויות דרך היין.

מחיר מומלץ: 55 ₪.

מארז ג'ק דניאלס דבש

על המשקה: שילוב בין הוויסקי הפופולרי לליקר דבש בצבע זהוב. כבר במזיגה הראשונה ניתן להבחין בריח חזק של דבש וטעמים מתוקים ומעט מעושנים. מומלץ לשתות עם קרח או להוסיף אותו לעוגות דבש, טראפלס שוקולד או אפילו בשרים.

בקטנה: ייבוא חברת אקרמן, להשיג בחנויות היין והאלכוהול ברחבי הארץ.

מחיר מומלץ למארז: 170 ₪. המארז כולל בקבוק ג'ק דניאלס דבש + 2 כוסות צ'ייסרים.

קוניאק הנסי – Hennessy

על המשקה: קוניאק משובח עם ריח עדין של מייפל ואחוז גבוה של אלכוהול (40%). לקוניאק טעמים חזקים ומעושנים והוא מתאים למביני דבר ששתו משקה או שניים בחייהם.

בונוס: הבקבוק עוצב על ידי האמן האמריקאי שפרד פיירי, מאמני הגרפיטי הפופולאריים והשנויים במחלוקת בעולם. אגב, מדובר באותו אמן שצייר את דמותו המאוירת של אובמה לצד המילה HOPE.
ראו כאן:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shepard_Fairey#mediaviewer/File:Barack_Obama_Hope_poster.jpg

בונוס2: מדובר על בקבוק עם עיצוב באמת יוצא דופן, מרשים ואלגנטי מצד אחד אך גם צעיר, חדשני ואתני מצד שני. אייקון הכוכב באמצע תווית הבקבוק מייצג את החיפוש של פיירי אחר שלמות ואחדות כאשר באמצע הכוכב תמצאו דמות שמביטה קדימה (אובי). גם בחירת הצבעים מלמדת על שילוב שבין אלגנטיות (זהב ושחור) ויצריות (אדום).

מתנה מושלמת לחג לאנשים שאוהבים באמת וידעו להעריך את המשקה כמו גם את העיצוב. נמכר במהדורה מוגבלת.

מחיר מומלץ: החל מ-170 ₪.

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: