צלי עוף עם שעועית ירוקה ולבבות ארטישוק

מאת: hayadar

חיהל'ה מפנקת את המשפחה ומכינה תבשיל כרעי עוף ברוטב אדום עם שעועית ירוקה ותחתיות ארטישוק. מגישים לצד אורז

[caption id="attachment_11526" align="alignleft" width="259"]צילום: חיה אילונה דר אותו טעם בפחות כסף. צילום: חיה אילונה דר[/caption]

לפני שבועיים, לקראת ארוחת ערב, התכוננתי להכין תחתיות ארטישוק ממולאות, אלא שרגע לפני שהתחלתי, קיבלתי תיק מלא כל טוב עם מוצרים ממגה ובינהם היו מספר מצרכים מעולים (והרבה יותר זולים) שממילא התכוונתי להשתמש בתבשיל והנה, כפי שקורה לי לא פעם, תוך כדי תכנון ארוחה יש שינויים.

ומדוע שינויים הפעם? כי היו לי כרעי עוף טריים ושעועית ירוקה דקה והופ, החלטתי לעשות סוויץ'. במקום להכין ארטישוק ממולא אכין תבשיל נהדר שיככבו בו עוף, שעועית ותחתיות הארטישוק שיקבלו הסבה ויכנסו גם כן לתבשיל. כך נולד לו צלי העוף האדמדם עם הירקות, מה אגיד? יצא מהמם.

• מגישים עם פירה או אורז שסופג את טעמי הרוטב הנהדרים.
• למי שאוהב חריף, ניתן להוסיף מעט פפריקה חריפה.

מצרכים ל-6 מנות:
4 כפות שמן קנולה
2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
5 שיני שום קלופים, מגה
4 כרעי עוף מופרדים
400 גרם עגבניות מרוסקות
1/4 כוס ציר עוף
600 גרם שעועית ירוקה דקה, קפואה
400 גרם תחתיות ארטישוק קפוא, מגה
4 כוסות מים רותחים
כף פפריקה אדומה
כפית קינמון
כפית כמון
כפית כוסברה טחונה
מלח ופלפל

אופן הכנה:
• יוצקים את השמן לסיר רחב ומטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות.
• מוסיפים את השום, מערבבים ומניחים בסיר את חלקי העוף, מזהיבים מכל צד.
• מוסיפים את העגבניות המרוסקות, שעועית, ארטישוק , ציר העוף והתבלינים. יוצקים על הכל את המים ומרתיחים שוב.
• מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי.

[caption id="attachment_11527" align="aligncenter" width="480"]צילום: חיה אילונה דר כל השלבים בדרך לצלי המושלם. צילום: חיה אילונה דר[/caption]

>> לבלוג של חיהל'ה - יופי במטבח
צילומים: חיה אילונה דר

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:
סלט בורגול עם עדשים שחורות וכרוביות
מרק ירקות עם כופתאות סולת
שלגיות קוקוס