רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - סלט בורגול עם עדשים שחורות וכרוביות

סלט בורגול עם עדשים שחורות וכרוביות

ספק סלט ספק ארוחה – בורגול עם עדשים שחורות, פרחי כרובית ושקדים קלויים ברוטב מהיר של צ'ילי, חרדל וסילאן. 10 דקות וזה שלכם

סטריפ משהו טעים
בדרך כלל, כשאני רעבה ועדיין רוצה לשמור קצת על שפיות קלורית, אני מכינה לי בורגול. שמה אותו בקערה, שופכת מים רותחים ועד שהבורגול מוכן, עניין של 10

צילום: רחלי קרוט

מכסים עם מים וזה מוכן. צילום: רחלי קרוט

דקות גג, אני מוציאה מהמקרר ירקות יתומים או גבינה שעוד רגע פג תוקפה, ומערבבת ביחד עם הבורגול.

כמה דקות ויש לי ארוחה משביעה, חסכונית בקלוריות ובדרך כלל גם בריאה. כך בעצם נולד המתכון הזה.

אם תציצו רגע בשלבי ההכנה תגלו שעל אף שמדובר באידוי כרוביות, בישול עדשים ובורגול והכנת רוטב, כל הפעולות האלה יחד מסתכמות במקסימום 15 דקות. תוסיפו לזה את העובדה שהספק תוספת ספק סלט הזה נהדר גם ביום שאחרי ותקבלו ארוחה מושלמת בקערה.

אני מקדימה תרופה לשאלה – אפשר להשתמש במתכון בבורגול דק, והוא אכן יעבוד נפלא, אבל בגלל שמדובר במעין ארוחה של ממש, אני השתמשתי בבורגול עבה של מגה שהגודל שלו נע בין קוסקוס לפתיתים, רק במרקם נגיס יותר. לטעמי הגודל הזה גם משביע יותר וגם נעים יותר בפה ביחד עם הקראנצ'יות של השקדים והנימוחות של העדשים והכרובית.

מצרכים:
כוס בורגול מגה
2 כוסות מים רותחים
כוס עדשים שחורות
פרחים מכרובית קטנה או 1/2 כרובית גדולה
1/3 כוס חצאי שקדים או פרוסות שקדים (ללא הקליפה)
2 כפות שמן זית מגה
3-5 גבעולי עירית או בצל ירוק

לרוטב:
2 כפות גדושות רוטב צ'ילי חריף (עדיף ביתי)
כפית חרדל דיז'ון
כף סילאן (או דבש) מגה
מלח ופלפל
5 כפות שמן זית

אופן הכנה:
• מניחים את הבורגול בקערה ומוזגים מעל 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.
• בינתיים מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים בסביבות 10 דקות. עד שהעדשים מתרככות אבל עדיין שומרות על הצורה. מסננים היטב.
• הכנת הכרובית: מניחים מעל הסיר עם העדשים (בזמן הבישול) במבוק ועליו מאדים את הכרוביות. אם אין מכשיר במבוק בבית, מבשלים את הכרוביות במיקרו במשך 5-6 דקות. הכרוביות צריכות להיות מעט רכות אבל עדיין פציחות.
• מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים תוך כדי ערבוב את הכרוביות שהתבשלו קודם. עד שהכרוביות מקבלות גוון זהוב עדין.
• מעבירים לקערה גדולה את הבורגול המוכן, העדשים (אחרי סינון) והכרוביות.
• מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ושופכים על הבורגול והעדשים. מערבבים.
• קוצצים את העירית לטבעות, קולים את השקדים החצויים ומעבירים לקערה. מערבבים ומגישים.

צילום: רחלי קרוט

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:
מרק ירקות עם כופתאות סולת
שלגיות קוקוס

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

8 תגובות

  1. אני מתכננת להכין מחר רק רוצה לדעת אם אפשר להחליף את השקדים בבוטנים או באגוזי מלך למשל?

  2. כמה קלוריות יש במנה הזו

  3. היי. האם יש משהו מיוחד בבורגול של מגה או שניתן להשתמש בבורגול אחר?

    • או, פתאום ראיתי את הלוגו בתמונה. אפשר למחוק תודה.

      • רחלי קרוט

        בלי קשר ללוגו, אני השתמשתי איתו ולכן יכולה להעיד עליו במקרה של הסלט הזה.
        הכנתי את הסלט בעבר גם עם בורגול דק והוא יצא מצוין אבל דחוס יותר, כאן, בגלל גודל הגרגירים, הסלט הופך להיות יותר תוספת (קצת כמו פתיתים שלא נדבקים).

        בכל מקרה, הסלט יעבוד עם כל גודל של בורגול כמובן.

  4. נראה מעולה! מתכון מצויין גם בשביל לקחת לאוניברסיטה, אני אנסה אותו בקרוב.(:

  5. כמו שהבטחתי – הכנתי לקראת היום הארוך מחר באוניברסיטה, ועל הדרך נהניתי מהסלט גם לארוחת ערב.
    הוא ממש נחמד, טעים, מזין, בריא. אם תצא לי תמונה נחמדה מחר אני אשלח.
    מה שכן, לטעמי לא היה צורך בכל העדשים, לדעתי מספיקה חצי כוס עדשים (לפני בישול) וגם לא היה לי צורך בכל הרוטב, השתמשתי במשהו כמו 3/4 ממנו. הוספתי לו גם עוד קצת דבש. הכל כמובן עניין של טעם אישי.
    תודה על המתכון!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: