את המאפה הזה, בסגנון חצ'פורי, אני מכינה בדרך כלל רק עם גבינות ובתוספת ביצה מעל, שילוב שאהוב במיוחד על בעלי. הפעם שילבתי עם הגבינה את רוטב הפסטה המעולה של מגה (פסטה נפוליטנה) שמכיל גם ירקות ומאד מזכיר את טעם הפיצה.
הרוטב נותן למאפה עסיסיות רבה והמילוי עשיר בטעמים נפלאים. הבן שלי התאהב ואפילו ביקש תוספת, שלא כמנהגו. יש, הצלחה!
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
מלח לפי טעם
1/3 כוס שמן מגה
כפית סוכר
1 ו-1/4 כוסות מים
למילוי (לכל אחד מהמאפים):
1 כף רוטב פסטה נפוליטנה מגה
1 כפית קוטג'
1 ביצה
אופן הכנה:
• בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הבצק עד שנוצר בצק אחיד ורך.
• מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לתפוח כשעה בערך.
• לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-4 כדורים, בגודל לחמניות. מכל כדור יוצרים עיגול, משטחים מעט ויוצרים באמצע גומה.
• מניחים בתוך הגומה כף רוטב פסטה וכפית קוטג' ומקפלים את הקצוות של הבצק בצדדים.
• מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
• מניחים את המאפים במרווחים גדולים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 30 דקות.
• כמה דקות לפני סוף האפייה יש לשבור ביצה לתוך קערית. עם כפית מזיזים מעט מהמילוי, אשר בתוך הלחמניה, ומניחים את הביצה מעל. אופים עד שהביצה מוכנה.
• יש להזהר לא לאפות יתר על המידה, רק עד שהחלבון מוכן והחלמון עדיין נוזלי ורך.