אצבעות סלמון אפויות בציפוי פריך (כשר לפסח)

מאת: olga

אצבעות סלמון אפויים בתנור, בציפוי פריך של אגוזים ושקדים. כמו שניצלונים רק מדג. והם גם כשרים לפסח


עם היד על הלב, מה אתם חושבים על פסח? אוהבים את החג, נהנים מהאוכל? אני חייבת להתוודות שחג פסח מעולם לא עשה לי את זה. כלומר אין יותר מאושרת ממני שעם ישראל יצא ממצרים והגיע לארץ המובטחת. אני גם מאוד נהנית מהחופשה האביבית הארוכה, במיוחד כשהיא מתרחשת בחו"ל. גם למhמונה שבסוף שמורה בליבי פינה חמה. אבל חוץ מזה – שני ערבי החג והמועדים באמצע די מרגישים לי תיק כבד. אני חשה שאני לא לבד בסירה הזו, כי עם ישראל מצביע ברגליים, ובכל פסח עשרות אלפים אורזים את המזוודות ועוזבים את הארץ המובטחת, שלשמחתנו לא הולכת לשום מקום, לטובת כל יעד אפשרי אחר. כנראה ארבעים שנות מדבר השאירו שריטה, ויש לנו נטייה לנדודים. ויכול להיות שלמצות יש טעם אקזוטי יותר בחו"ל.


השנה בחג אני נשארת בבית. כולי תקווה שיקרה שינוי כלשהו בדקה ה- 90 ואמצא את עצמי גבוה בין העננים, טסה, לא באמת משנה לאן. ואם נס פסח האישי לא יצא לפועל, אצטרך, יחד עם חלק של העם שנשאר בארץ, להיות מאוד יצירתית. אני מדברת כמובן על תחום האוכל. כי כמה מצה בריי אפשר לאכול? אפילו אם פעם זה מלוח, ופעם זה מתוק.


המתכון שאני מציעה לכם היום יכול להוות פתרון מצוין הן לנשנוש והן לארוחה שלמה, אם מגישים אותו לצד תוספת כלשהי, למשל סלט ירוק או תפוחי אדמה אפויים. מדובר באצבעות סלמון אפויים בתנור בציפוי של תערובת אגוזים ושקדים. כמו שניצלונים, רק מדג ולגמרי כשרים לפסח. הם טעימים, סופר פריכים, בריאים ולא שגרתיים. תנסו ואולי תיקחו את המתכון הזה אתכם גם אחרי החג.


מצרכים:
700 גרם פילה סלמון ללא עור
חצי כוס אגוזי מלך
חצי כוס אגוזי פקאן
חצי כוס שקדים
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית שבבי צ'ילי (אופציונלי)
2-3 כפות שמן זית לשימון הדג


אופן הכנה:
• מכינים את הציפוי: מכניסים למעבד המזון את האגוזים והשקדים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה עם גושים קטנטנים. מעבירים לצלחת גדולה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
• חותכים את פילה הסלמון הנקי והיבש לרצועות בגודל רצוי, מברישים בכמות ממש קטנה של שמן זית ומעבירים לצלחת עם תערובת הציפוי.
• מצפים את אצבעות הסלמון מכל הצדדים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 15-20 דקות, או עד שהאצבעות משחימות.
• מגישים מיד בליווי מיץ לימון או רוטב לפי הבחירה.
• שומרים במקרר בכלי אטום.


צילום: אולגה טוכשר


הערות:
• אפשר להשתמש בתערובת אגוזים שאוהבים או שיש באותו רגע בבית. ניתן לשלב בוטנים, קשיו, אגוזי לוז, מקדמיה וכו'.
•  מומלץ להשתמש בדג טרי. אם משתמשים בדג מופשר, תקפידו ליבש אותו היטב בעזרת מגבוני נייר לפני הציפוי.
• אפשר לשחק עם התבלינים. אני ממליצה להוסיף לתערובת קצת שבבי צ'ילי – זה עובד מעולה.
• אל תשאירו את אצבעות הסלמון יותר מדי זמן בתנור – לא כדאי לייבש אותם. הדג מתחת לציפוי אמור להישאר ורוד.
את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.


בטורים הקודמים:
מתכון לבלינצ'ס מושלם
מתכון למאפה שמרים במילוי גבינות

מתכון לכדורי ריבת חלב וקוקוס

מתכון למחמר – פשטידה מרוקאית

מתכון לשטרודל תפוחים וצימוקים

מתכון לעוגת תותים

מתכון לעוגת שוקולד רכה ללא קמח


>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי


צילומים: אולגה טוכשר