רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המרכיב הסודי - אולגה טוכשר - בלינצ'ס מושלם

בלינצ'ס מושלם

המתכון שיהפוך לבן בית קבוע במטבח שלכם – בלינצ'ס דקים שממלאים עם כל ממרח או גבינה שאוהבים

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
ישנם מאכלים רבים שבנקודה מסוימת בהיסטוריה הופיעו בו-זמנית במדינות שונות או פשוט נדדו ממדינה למדינה ואף מיבשה ליבשה, והיום אף אחד כבר לא יוכל להגיד בוודאות מהו מקורם ולמי שמורות זכויות היוצרים. דוגמה קלאסית: בצרפתית קוראים להם "קרפים", בהודית – "רוטי", באנגלית – "פנקייקס", בעברית צחה – "חביתיות", ואני מאז ומתמיד קראתי להם "בלינצ'יקי". תסכימו איתי שבלינצ'ס נשמע הרבה יותר טעים משאר הגרסאות: כמו לצבוט את הלחיים של תינוק שמנמן וחמוד. בכל אופן, אל תתנו למגוון השמות לבלבל אותכם. בכל המקרים הללו מדובר בעוגה, דקיקה ומטוגנת, שמכינים מבלילה המורכבת מתערובת ביצים, סוכר, נוזל, בדרך כלל ממקור חלבי, קמח ושומן – שמן או חמאה. פשוט וגאוני.

כמובן שקיימות וריאציות שונות – מושקעות פחות או יותר, בתוספת שמרים, אלכוהול, תבלינים וכו'. את הבלינצ'ס אפשר לקחת לכיוון מלוח או מתוק – הכל תלוי במה מתחשק לכם באותו רגע, ומה אפשר לגלג בתוכם או למרוח עליהם.

כמו שאמרתי, המאפיין המרכזי של הבלינצ'ס הוא טיגון. היסטורית לטיגון נדבקה סטיגמה של תהליך שכולל שימוש בהרבה שמן. ולצערי הסטיגמה היא לא הדבר היחיד שהיה נדבק. המחבתות הישנות באמת דרשו שימון מסיבי, אחרת די הרבה אוכל היה נשאר בתחתיתן. היום בזכות הקדמה קיים מגוון רחב של מחבתות מחומרים ידידותיים ובעלות ציפויי אל-דבק כאלה ואחרים שמבטיחים מקסימום אוכל בצלחת במינימום שמן, לפעמים בכלל ללא.

אני אישית השתמשתי במחבת פיירקס שעשויה מאלומיניום, מה שגם תורם לפיזור חום מהיר ואחיד, וגם מאפשר לאפות את הבלינצ'ס ללא שימון. ככה הם גם מוכנים בצ'יק, גם נראים יפה, וגם הרבה יותר בריאים. ומה עוד בעצם אפשר לבקש מהאוכל שלכם? פשוט תגישו אותם כל עוד הם חמימים בליווי דבש, סילאן, ריבה או כל ממרח שאוהבים, או, אם מתחשק לכם להשקיע, עם גבינת שמנת ופירות חתוכים בצד. נסו ותראו איך המתכון הזה הופך לקבוע בבית שלכם.

צילום: אולגה טוכשר

מצרכים:
2 ביצים
3 כפות סוכר
2.5  כוסות חלב
2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
3 כפות שמן צמחי

אופן הכנה:
• בקערה גדולה טורפים היטב את כל החומרים: מתחילים מהביצים עם הסוכר והחלב, מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה, ובסוף מערבבים פנימה את השמן עד שמתקבלת בלילה דלילה וחלקה, ללא גושים.
• מחממים מחבת, רצוי ומומלץ אל-דבק, יוצקים כל פעם בערך חצי מצקת בלילה תוך תנועה סיבובית שגורמת לבלילה להשתפך באופן שווה על פני המחבת.
• מטגנים על אש בינונית-גבוהה ללא שמן. ברגע שמופיעים על פני הבלינצ'ס חורים קטנטנים וקצותיהם משחימים, הופכים לצד השני (נעזרים בתרבד). זה לוקח בערך חצי דקה-דקה על כל צד.
• עורמים את הבלינצ'ס המוכנים על צלחת, בין לבין מורחים מעט חמאה מומסת (אופציונלי).
• מגישים מיד עם תוספות מתוקות כמו דבש, ריבה, סילאן, ממרחים למיניהם או גבינת שמנת ופירות חתוכים.
• ניתן לשמור את הבלינצ'ס עטופים בניילון מחוץ למקרר עד יום אחד, מעל יום אחד – במקרר.

 הערות:
• אפשר להחליף את החלב ביוגורט, שמנת חמוצה או תערובת של כמה מהם. העיקרון פשוט: מוסיפים קמח עד שהבלילה מקבלת מרקם של שמנת מתוקה: דלילה אך לא מימית. אל תפחדו לטעות: מקסימום – הבלינצ'ס יהיו קצת יותר עבים.
• כמות הבלילה פר בלינצ'ס אחד תלויה בגודל המחבת שלכם: בד"כ הבלינצ'ס הראשון הוא עכבר הניסיונות. אחריו אפשר לדעת בדיוק כמה צריך לצקת. זה תמיד יהיה בטווח בין חצי מצקת למצקת שלמה.
• אפשר להקטין את כמות הסוכר בבלילה אם מתכוונים לאכול את הבלינצ'ס עם תוספות מתוקות.
• אפשר להקטין את כמות השמן בבלילה ל- 2 כפות בלבד. אם אין לכם מחבת עם ציפוי אל-דבק, אפשר להשתמש במחבת רגילה, כאשר בין בלינצ'ס לבלינצ'ס מתיזים מעט ספריי שמן.
• כדאי ומומלץ לטגן את הבלינצ'ס על אש גבוהה, אבל אז צריך להשגיח עליהם נון-סטופ, כי הם עלולים להישרף.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד ווידאו המדגים את ההכנה אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
מתכון למאפה שמרים במילוי גבינות
מתכון לכדורי ריבת חלב וקוקוס

מתכון למחמר – פשטידה מרוקאית

מתכון לשטרודל תפוחים וצימוקים

מתכון לעוגת תותים

מתכון לעוגת שוקולד רכה ללא קמח

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי

צילומים: אולגה טוכשר

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי

מתכונים אחרונים מאת המרכיב הסודי (צפו בכולם...)

המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: