מוס שוקולד ואגוזים (טבעוני)

מאת: olga

המוס הכי טעים שתטעמו, והוא אפילו בלי חלב או ביצים. ממיסים הכל בסיר, מעבירים לכוסות ויש לכם ספק מוס ספק קרם שוקולד מענג

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
כמו לפני שלושת אלפים ומשהו שנה, גם הפעם עם ישראל עשה זאת בהצלחה רבה ושרד את התקופה נטולת החמץ. חזרה לשגרה היא בדרך כלל עניין לא משמח במיוחד, אך במקרה של סיום חג פסח מדובר בשגרה מבורכת מלאה במאפים אהובים שהוצאנו מחיינו לשבוע שלם. באופק כבר רואים את יום העצמאות בתוך ענן עשן הזיקוקים והמנגלים, וזה אומר שאלה מאיתנו שאוהבים לתכנן את חייהם מראש כבר מתחילים לפנטז על קינוחי החג.


האתגר המרכזי בעניין הזה הוא לקלוע לטעמם של כל האורחים והמוזמנים: דודה שומרת כשרות, חברה צמחונית ששוקלת להפוך לטבעונית ועוד איזה קרוב רחוק מאותגר לקטוז. הקינוחים שהכי הולכים בכל חג הם קינוחי פרווה. במקרה של יום העצמאות, שלרוב מקבל אופי פיקניק, כדאי להכין קינוחים אישיים שקל לסחוב ולחלק לסועדים בלי התעסקות מיותרת ומלכלכת.


המתכון שאני מציעה לכם היום יעמוד בכל הדרישות הנ״ל. קודם כל הוא מאוד קל להכנה. הוא פרווה, מתאים לטבעונים, ידידותי לכל מי שסובל מבעיות בגזרת מוצרי חלב וכו׳. אלא אם כן יש לכם אלרגיה לשוקולד, הקינוח הזה יהיה מושלם לסיום כל ארוחה בכלל ושל יום העצמאות בפרט. בין השאר כי ניתן להגיש אותו בכוסות. ובקיצור, מומלץ לנסות, כי מדובר באחד המוסים הטעימים ביותר שתטעמו.


צילום: אולגה טוכשר


מצרכים ל- 6 מנות:
2 קופסאות חלב (נוזל) קוקוס
½ כוס מייפל
קורט מלח
כפית תמצית / מחית ווניל
200 גרם שוקולד מריר
כוס אגוזים, קצוצים


אופן הכנה:
• מעבירים את חלב (נוזל) הקוקוס לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מבשלים 5-7 דקות.
• מוסיפים את המייפל, מערבבים ומבשלים כחצי שעה עד שהתערובת מתחילה להצטמצם ולהסמיך. מידי פעם מערבבים.
• מוסיפים את המלח והוניל ומערבבים.
• שוברים פנימה את השוקולד המריר ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
• מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים בפעם האחרונה.
• יוצקים את המוס לכלי הגשה, מקשטים לפי הטעם ומקררים, תחילה על השיש ואחרי זה במקרר.
• שומרים במקרר.


הערות:
• אם אתם לא טבעונים מחמירים, אפשר להחליף את המייפל בכמות זהה של דבש. באופן תיאורטי (כי לא ניסיתי) ניתן להשתמש גם בסילאן.
• הכוונה היא כמובן למייפל אמיתי ולא לרוטב מייפל מהסופר.
• אפשר להחליף את האגוזים בשקדים, פקאנים, פיסטוקים ואפילו בקשיו.
• אפשר לוותר על כל תוספת – המוס מאוד טעים כמו שהוא.
• את המתכון המפורט כולל תמונות של כל השלבים תוכלו למצוא כאן.


בטורים הקודמים:
מתכון לשלגוני בננה וקוקוס בציפוי שוקולד
מתכון לריבועי שוקולד וקרמל

מתכון לבאונטי ביתי

מתכון לבלינצ'ס מושלם

מתכון למאפה שמרים במילוי גבינות

מתכון למחמר – פשטידה מרוקאית

מתכון לעוגת שוקולד רכה ללא קמח


>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי


צילומים: אולגה טוכשר