מצרכים (לתבנית של 12 עוגות אישיות או יותר אם מכינים בשקעים קטנים יותר):
250 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה רכה
175 (כוס ורבע) גרם אבקת סוכר
6 ביצים
2 כפות ליקר (תפוזים, קפה או ברנדי)
גרידה מתפוז אחד
אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים או משמנים תבנית עגולה 22 ס"מ או תבנית שקעים לעוגות אישיות.
• ממיסים שוקולד בסיר כפול או בפולסים במיקרו (מערבבים כל 30 שניות).
• מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
• מקציפים קלות 4 חלמונים + 2 ביצים שלמות עם 75 גרם אבקת סוכר.
• מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים את הליקר וגרידת התפוז ומערבבים עד לאיחוד התערובת.
• בקערה נפרדת מקציפים 4 חלבונים ומוסיפים תוך כדי הקצפה את שאר אבקת הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מידי.
• מערבבים כשליש מתערובת החלבונים לתוך תערובת השוקולד. מקפלים פנימה את השאר.
• מעבירים לתבנית ואופים במשך 35-40 דקות או במשך 25-30 דקות לעוגות אישיות. העוגה צריכה להיות יציבה בשוליים אך מעט רכה בחלק הפנימי. מקררים.
• כאשר העוגה מוכנה וקרה תגלו כי נוצר שקע במרכזה. זה בדיוק השלב להיות יצירתיים ולמלא את השקע במה שאתם אוהבים - קצפת (או קצפת בטעמים לדוגמה קפה) מוס שוקולד לבן או מוס פרי ואפילו גנאש שוקולד חלב. כיד הדימיון הטובה עליכם.
המתכון באדיבות רוני ריבלין - שפית קפה יפו בשוק הפשפשים המגיש תפריט צמחוני (יש דגים) הכולל בתוכו אפשרויות למנות טבעוניות, ללא גלוטן וללא סוכר. במקום אף מתקיימות הופעות ואופציה לסיור ביפו (
לחצו כאן ללוח ההופעות)
מחפשים עוד מתכוני שוקולד? נסו את אלה:
עוגת גלידה עם גבינה ושוקולד
עוגת גבינה קרה בציפוי שוקולד
פאי עוגיות שוקולד צ'יפס עם קרם וניל