עוגיות אוזני פיל של לחם יין או: השראה מתוקה

מאת: olga

אחרי שסיירה במפעל, טעמה והתלהבה מעוגיות אוזני הפיל של לחם יין, אולגה טוכשר חוזרת עם המתכון של המאפייה מיהוד. 2 מצרכים וזה שלכם

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
בתחילת השבוע השתתפתי בסיור במפעל החדש של "לחם יין" בפאתי מודיעין. ככל הנראה, התאריך שלו נפל על שמיני במרץ – יום האישה הבינלאומי - לגמרי במקרה. אך בסוף הסיור, אחרי היכרות קרובה יותר עם בעלות המפעל וסיפורן, הבנתי עד כמה שמועד הביקור הזה היה סימבולי. כי דגנית עמיחי ורונה פרדיס הן לא פחות מהשראה. שתי נשים חזקות שהחליטו ללכת עד הסוף עם החלום, כמו שרובנו רוצות אך רק מעטות באמת מעיזות.

לפני 15 שנים הן עזבו את העבודות שלהן בתחום הפקות ועיצוב והקימו בית קפה קטן ואיכותי ביהוד, קרוב לבית, על מנת לשלב את העסק החדש עם הקריירה שלא עוזבים – אימהות. בהתחלה היו אלה רק בית הקפה ומעדנייה, אך במהלך השנים "לחם יין"  התרחב לכדי מסעדה ומאפייה צמודה. אני הייתי נוסעת לשם מירושלים במיוחד כדי לקנות את בצק העלים הנפלא שלהן על בסיס חמאה.

Untitled-2דגנית ורונה ביחד עם השף הכי פוטוגני ומקסים שפגשנו. צילום: שחר דביר


מימיה הראשונים המאפייה שמה דגש מיוחד על איכות. מוצרי הבוטיק הקסימו רבים, והתרחבות נוספת הייתה רק שאלה של זמן. הקמת המפעל איפשרה להגדיל את הייצור, אך יחד עם זאת עדיין מדובר בעוגיות שמיוצרות ומורכבות בעבודת יד, ללא שימוש בחומרים משמרים. היום ניתן להשיג את המתוקים (וגם המלוחים) שלהן ושל שף החברה ברשתות שיווק שונות ולהנות ממגוון טעמים ביתיים, למשל אוזני פיל, אלפחורס, עוגיות חמאה, עוגיות לב ריבה, ביסקוטי וכו', במחיר נגיש והוגן.

סיפור ההצלחה של דגנית ורונה הוא לא תופעה מסתורית בלתי מוסברת שהתרחשה במקרה. מדובר באומץ, עבודה יומיומית קשה, השקעה באיכות, אמונה גדולה בדרך שנבחרה, שותפות, חברות והמון קסם אישי. ואם אריזות העוגיות של "לחם יין" בצבעים תכלת וחום טרם הגיעו לסופרים הקרובים לביתכם, המתכון הקליל הבא של עוגיות אוזני פיל באדיבות דגנית ורונה יסדר לכם טעימה ראשונית.

Untitled-2wהקפדה על כל שלב באפייה. צילום: שחר דביר



עוגיות אוזני פיל


מרכיבים ל-100 עוגיות קטנות:
ק"ג בצק עלים (מומלץ לרכוש בצק עלים על בסיס חמאה)
2 כוסות סוכר

אופן הכנה:
- מפזרים על משטח העבודה שכבת סוכר דקה.
- מרדדים את הבצק המופשר על משטח העבודה עם הסוכר לעובי של 3 מ"מ ויוצרים מלבן מאורך.
- חותכים את הבצק לאורך לפסים ברוחב 8 ס"מ, ולאחר מכן מברישים את הבצק במעט מים.
- מקפלים כל פס בצק לכיוון האמצע עד ששני הקצוות נפגשים. מפזרים מעל סוכר ומרדדים קלות בשנית.
- מקפלים לאורך צד אחד של הבצק על גבי הצד שני ומרדדים קלות בשלישית.
- מכניסים את הבצק למקפיא לקירור ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-210 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא וחותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
- מניחים את העוגיות על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס"מ אחת מן השנייה.
- אופים את העוגיות כ-20 דקות עד להזהבה.

הערות:
- אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום.
- אפשר לשדרג את העוגיות עם מעט קינמון.

[divider]

בטורים הקודמים:
קאפקייקס שוקולד ופררו רושה
שקדים מקורמלים

שושני שמרים עם פקאנים ברוטב קרמל

עוגת פבלובה עם קרם תפוזים ופירות הדר

ריבועי שוקולד במרקם של טראפלס

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי