רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המרכיב הסודי - אולגה טוכשר - עוגת שושנים עם רוטב קרמל דביק ואגוזי פקאן

עוגת שושנים עם רוטב קרמל דביק ואגוזי פקאן

עוגת שמרים, מבצק שמרים שבועי, עם פקאנים ורוטב קרמל שמותיר אותה רכה, מבריקה ובעיקר מאוד טעימה

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

בטור השבועי שלי כבר פרסמתי מספר מתכונים שמבוססים על בצק שמרים שבועי. בעצם מדובר בבצק שמכינים למשל בתחילת שבוע בהשקעה חד פעמית של חצי שעה, ונהנים לאורך כל השבוע מפיצות, פוקצ'ות, לחמניות ומאפים אחרים טריים. הבצק נשמר מצוין במקרר עד שבעה ימים ומאפשר ספונטניות בהכנת ארוחות. היתרון הנוסף שלו הוא בגיוון: ניתן להכין ממנו גם מאפים מלוחים וגם מתוקים. על מנת להוכיח את הנקודה האחרונה, הכנתי מהבצק המופלא הזה עוגת שושנים יפהפיה עם רוטב קרמל דביק ואגוזי פקאן.

העוגה הזו הפוכה, כלומר לפני האפייה השכבות שלה מסודרות בסדר הפוך: קרמל ואגוזי פקאן למטה ושבלולי בצק במילוי סוכר וקינמון מעל. בתום האפייה הופכים את העוגה המוכנה על הצלחת, כוח הגרביטציה מושך את כל הקרמל למטה, וכך נוצר המראה הנוצץ המהמם של העוגה שקשה לעמוד בפניו. באופן כללי מדובר בעוגת שמרים נימוחה, מתוקה ויפה. שילוב הקרמל והפקאנים מושלם לטעמי, וניחוח הקינמון משדרג את החוויה הכוללת עוד יותר. אני ממליצה לאכול אותה ביום ההכנה, כי יש לה נטייה טיפה להתקשות. בכל מקרה, חממו אותה לפני הגשה חוזרת, ובתאבון!

פקאנים2

מרכיבים לתבנית 20-22 ס"מ:
450 גרם בצק שמרים שבועי
30 גרם חמאה רכה
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון

לרוטב קרמל:
60 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר חום בהיר
2 כפות מיץ תפוזים
1 כף ברנדי (אופציונלי)
1/2 כוס – כוס אגוזי פקאן שלמים

אופן הכנה:
– מכינים את הרוטב: במחבת מערבבים את החמאה והסוכר, מרתיחים וממיסים תוך ערבוב עד שמתקבל רוטב קרמל חום ואחיד. מוסיפים את מיץ התפוזים והברנדי (אופציונלי) ומערבבים שוב.
– יוצקים את הרוטב החם לתוך התבנית (מומלץ לא להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת), מסדרים מעל את הפקאנים ומשאירים בצד.
– מקמחים קלות את משטח העבודה, מרדדים את הבצק למלבן, בערך 35 ס"מ על 30 ס"מ, מורחים אותו בחמאה וזורים מעל את הסוכר המעורבב עם הקינמון.
– מגלגלים את הבצק לרולדה די הדוקה וחותכים ל-7 חתיכות, בערך 5 ס"מ כל אחת.
– מניחים את שבלולי הבצק בתוך התבנית עם הרוטב והפקאנים ליצירת מראה פרח – חתיכה אחת במרכז ושש חתיכות מסביב. מכסים במגבת ומתפיחים במשך עשרים דקות – חצי שעה.
– מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
– מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ- 40-50 דקות עד שהעוגה תופחת ומזהיבה.
– מוציאים מהתנור, מניחים על התבנית צלחת גדולה והופכים בזהירות את העוגה על הצלחת. מעבירים ידנית את האגוזים במידה ונדבקו לתחתית התבנית.
– שומרים בכלי אטום במקרר. מומלץ לחמם לפני הגשה נוספת.

פקאנים3

הערות:
במזג אוויר קר התפחת הבצק עשויה לקחת יותר זמן – היו סובלניים.
אפשר להחליף סוכר חום בסוכר רגיל.
אפשר להחליף את הפקאנים באגוזי מלך.
חשוב להפוך את העוגה מיד עם יציאתה מהתנור ע"מ שהקרמל לא יתקשה ויהיה נוזלי.
את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
עוגת פבלובה עם קרם תפוזים ופירות הדר
ריבועי שוקולד במרקם של טראפלס

3 מתכונים לממרחים ביתיים

סופגניות דונאטס עם שלל ציפויים

חלה עגולה מבצק שמרים שבועי

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי

צילומים: אולגה טוכשר

 

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי

מתכונים אחרונים מאת המרכיב הסודי (צפו בכולם...)

המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: