סלט עגבניות שרי חריף עם צנוברים וגבינת המאירי

מאת: raheli

כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים - סלט עגבניות שרי, צבעוני ושמח, עם צ'ילי, עשבי תיבול, צנוברים קלויים וגבינה רכה ומלוחה מעל

סטריפ משהו טעים
הימים האחרונים היו ימים של חששות והתרגשויות. ימים של התחלה חדשה עם סוף לא ממש ברור וגם המון ארוחות עם חברים שאני מודה כל יום להוא למעלה שדואג להקיף אותי בהם.

השבוע הזה, גם היה שבוע הסלטים. החום והלחות, הירקות הצבעוניים וגם גמילה מפחמימות וסוכרים גרמו לי להכין לא מעט סלטים ששמים בקדמת הבמה את התוצרת החקלאית המדהימה שיש לנו כאן. אצל הירקנים הקטנים, בסופרים הגדולים ובעיקר בשווקים.

זה התחיל עם ארוחה כייפית בשבוע שעבר שבה אני, מתן (טוניס שולחן) וגיל (מבשל ואוכל) מצאנו את עצמנו בלב ליבו של שוק הכרמל, בין דוכני הירקות לניחוחות הדגים, שם, ממש באמצע השוק יצא לי לטעום את אחד הסלטים המוצלחים ביותר שאכלתי השנה. לא היו בו מצרכים מיוחדים או הגשה מפוצצת, אלא בעיקר טעמים נורא טובים של עגבניות מתקתקות ביחד עם צ'ילי חריף וגבינה מדהימה שהולכת על הקו העדין בין המרקם של הריקוטה, העושר של הפטה והמליחות של הבולגרית.

עגבניות בשוק הנמלעגבניות מדגמנות השראה בשוק הנמל. צילום: רחלי קרוט


על הסלט הזה אחראי השף נאור כהן, שהספק מסעדה ספק דוכן שלו – השומר 1, כבר מזמן הפך לנקודת מפגש טעימה בשוק.

זאת לא הפעם הראשונה שיוצא לי לבקר במקום הקסום הזה, ובכל פעם מחדש אני נפעמת מהיד המדויקת שלו (וגם מהחיוך הנבוך). מהתיבול המינימליסטי שלא גונב את ההצגה, מהענווה שאופפת את המנות אבל גם מהביטחון לתת לחומרי הגלם לככב.

כמה ימים אחר כך, ובהשראת אותו סלט, החלטתי להכין גרסה דומה בבית. ביקור חטף בשוק הנמל ביחד עם גיל היווה את נקודת הזינוק.

עגבניות שרי בשוק הנמלאי אפשר לעמוד בפניהן. צילום: רחלי קרוט


לא משנה כמה פעמים אני מבקרת בשוק הזה, ואני מבקרת הרבה, אני תמיד מופתעת מכמות העגבניות המטורפת שניצבת שם בדוכנים. צהובות וכתומות, אדומות וירוקות, קטנות וגדולות. מלא מלא סוגים וטעמים!

על הדרך רכשנו גם דג דניס והמון פטריות למנה שגיל החליט להכין לארוחת הצהריים - את המתכון המעולה שלו לפילה דניס עם פטריות מוקפצות תוכלו למצוא כאן - ואפילו מצאנו את אותה גבינה שנאור השתמש בה במסעדה – גבינת המאירי.

ירקות משוק הנמלחלק מהשל שחזרנו איתו מהשוק. צילום: רחלי קרוט


נכון, היא יקרה, ונכון, קשה למצוא אותה יחסית, אבל תצטרכו לסמוך עליי שממש שווה את המאמץ.

אז אחרי הקדמה כל כך ארוכה לא נשאר לי אלא לשלוח אתכם לשוק הקרוב כדי לרכוש עגבניות צבעוניות, עשבי תיבול וגבינה ולהכין את אחד הסלטים הכי טעימים שיש.

פילה דג דניס עם פטריות צרובותבזמן שאני חתכתי עגבניות גיל הכין לנו פילה דניס מושלם עם פטריות. צילום: רחלי קרוט



סלט עגבניות שרי חריף עם גבינת המאירי


מצרכים:
15-20 עגבניות שרי, עדיף בכמה צבעים
חופן (שזה כמה שנכנס לכם ביד) עלי נענע
חופן עלי כוסברה
1 פלפל צ'ילי טרי
1/4 כוס שקדים פרוסים
3-4 כפות צנוברים
100 גרם (אפשר כמובן יותר) גבינת המאירי או גבינה בולגרית עם אחוזי שומן גבוהים

לרוטב:
3 כפות שמן זית
מיץ מ-12 לימון
1/4 כפית סוכר
מלח

אופן הכנה:
- חותכים את העגבניות לחצי (או לרבע אם הן גדולות יחסית) ואת הצ'ילי לפרוסות דקות ומניחים בקערה.
- קורעים ביד את עלי הנענע והכוסברה ומפזרים מעל העגבניות עם הצ'ילי.
- קולים את הצנוברים והשקדים במחבת, ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. מצננים כמה דקות ומפזרים מעל הסלט.
- מערבבים את מצרכי הרוטב ושופכים על הסלט, מערבבים בעדינות.
- מפוררים מעל גבינת המאירי ומזלפים מעט שמן זית.

סלט עגבניות שרי עם גבינת המאיריממש מומלץ להשתמש בכמה זנים של עגבניות. צילום: רחלי קרוט

פילה דניס עם קינואה וסלט עגבניותוהנה ארוחת הצהריים במלואה. כולל קינואה שהתווספה ברגע האחרון. צילום: רחלי קרוט


אל תפספסו:
סלט כרוב וגזר עם פרגיות וקשיו
סלט עשבי תיבול עם שקדים, צנוברים וחמוציות
סלט קינואה עם עדשים שחורות וכרוביות