רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - סלט כרוב וגזר עם פרגיות וקשיו לצד משקה ליים ובזיליקום

סלט כרוב וגזר עם פרגיות וקשיו לצד משקה ליים ובזיליקום

ארוחה קלילה, מהירה ומאוד מאוד טעימה – סלט רצועות כרוב עם גזר, נתחי פרגיות, קשיו ורוטב לימון ודבש עם צ'ילי

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בקיץ זה להכין סלטים. הם מרעננים, צבעוניים ובעיקר מהירים מאוד להכנה – בונוס גדול כשמדובר בימים חמים כשאין כוח לבלות שעות במטבח או לאכול אוכל כבד מדי.

אז אחרי שרבים מכם הכינו את סלט עשבי התיבול משבוע שעבר, החלטתי הפעם להכין סלט נוסף שמתפקד ממש כארוחה. הוא נהדר כארוחת צהריים או ערב בבית ואפשר לקחת אותו איתכם לעבודה או ללימודים (באחת מקופסאות הפלסטיק ששוכבות כבר שנה בארון).

יש בו רצועות כרוב פריכות ומאוד מרעננות, גזר שמוסיף צבע ומתיקות עדינה, עירית וצ'ילי שמוסיפים חריפות וטעם, פרגיות שהופכות את הסלט לארוחה של ממש אבל לא מכבידות על הבטן וקשיו לפינוק.

פרגיות במחבתצורבים את הפרגיות במחבת וקוצצים לרצועות דקות

למרות שהנטייה היא להוסיף מיונז לסלטי כרוב ועוף, הפעם החלטתי לקחת את הסלט הזה לכיוון עדין יותר, כך שהרוטב בעיקר מחבר את הטעמים אבל לא משתלט או מעמיס. ואגב, אחרי שעה הסלט אפילו טעים יותר כי הכרוב סופג את הרוטב ומתרכך מעט.

לצד הסלט, וכדי להשלים את הקלילות והתחושה הטובה בבטן שמאפיינת ארוחה שכזאת, הכנתי משקה ליים ובזיליקום מוגז מסדרת טעמי הגורמה של סודהסטרים (טעמים ייחודים שרקח והכין השף פול ליברנדט בעל 2 כוכבי מישלן). אם אתם עוקבים אחרי המתכונים שלי לאחרונה, בטח הבנתם שכבר התאהבתי בהם ובמכשיר האדום והחתיך שלי.

סלט כרוב עם נתחי פרגית וקשיו

מצרכים:
1/2 כרוב
1 גזר
חופן עירית
1/2 פלפל צ'ילי טרי
4 נתחי פרגית שטוחים
1/3 כוס אגוזי קשיו טבעיים

לרוטב ולמרינדה (הסבר באופן הכנה):
6 כפות שמן זית
1 פלפל צ'ילי טרי או כפית פלפל צ'ילי גרוס
כף דבש
מיץ מ-1/2 לימון (אם אתם אוהבים רוטב חמוץ יותר אפשר גם מיץ מלימון שלם)
מלח

אופן הכנה:
– מערבבים את מצרכי הרוטב/מרינדה ומחלקים ל-2 קערות. 1/2 מעבירים לקערה של הסלט ו-1/2 לקערה שבה משרים את הפרגיות. מניחים את הפרגיות בתוך הקערה עם המרינדה ומערבבים היטב. מניחים על השיש כדי שהעוף יספוג את הטעמים בזמן שמכינים את הסלט.
– חותכים את הכרוב לרצועות דקות, את העירית לטבעות, את הפלפל צ'ילי לקוביות קטנות ואת הגזר קולפים עם קולפן רגיל לפרוסות דקות. מניחים את הפרוסות אחת מעל השנייה וחותכים לרצועות. מניחים את הירקות בקערת הסלט (שיש בתוכה כבר את הרוטב).
– קולים על מחבת חמה, ללא שמן, את אגוזי הקשיו עד שהם מזהיבים. מצננים מעט וקוצצים גס. מעבירים לקערה עם הירקות.
– בתוכה מחבת צורבים את הפרגיות מ-2 הצדדים עד שהן מזהיבות. חותכים לרצועות דקות ומצננים מעט לפני שמוסיפים לסלט.
– מערבבים את הירקות עם הרוטב שבתחתית הקערה ומוסיפים את רצועות העוף. מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר (אפשר גם קר מהמקרר).

משקה סודהסטרים

הערות ושדרוגים:
– במקום קשיו אפשר לפזר מעל הסלט שומשום קלוי או אגוזי מלך קלויים.
– במקום עירית אפשר לשים בסלט רצועות דקות של בצל ירוק או כוסברה (ואז מומלץ להחליף את הקשיו בבוטנים קלויים – לא מומלחים).
– עוד תוספות שיתקבלו בברכה בסלט: פולי אדממה, אספרגוס מוקפץ במעט שמן זית, פרחי כרובית קטנטנים (לא מבושלים) ואפילו רצועות דקיקות של סלק לא מבושל.
– הסלט הכי טעים ביום ההכנה או ביום למחרת ועדיף לאכול אותו בטמפרטורת החדר.

Homemade lemon drinks with straws against the windowהדרך הכי טובה לצנן את הלחות שבחוץ – משקה ליים בזיליקום עם שדרוג של עלי נענע ופלחי לימון

_MG_7662-6003

אל תפספסו:
מתכון לטראפלס שוקולד לבן ולימונענע מעולים
סלט קינואה עם עדשים שחורות, כרוביות וקשיו
סלט עשבי תיבול עם שקדים, צנוברים וחמוציות

600x80

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: