אחד הזכרונות הראשונים שלי שקשור באוכל שייך למקום קטן, צמוד לבלומפילד, שבכל יום שישי היה אפוף בניחוח מאפים. ולא סתם מאפים – בורקס!
ברוב המקרים הייתי נשארת באוטו, צמודה לחלון, בזמן שאבא שלי קפץ לחנות הקטנה. אחרי כמה דקות, שתמיד נראו כמו נצח, אחזתי בשקית חומה עם בורקס תפוח אדמה גדול שתוך שניות הותיר את השקית עם כתמי שמן.
השילוב הזה, שבין מילוי רותח לחוסר הסבלנות שלי, הוליד לא פעם כוויות בלשון, אבל אף פעם לא למדתי לקח. תוסיפו לזה ביצים חומות שצמד המילים "נמס בפה" הומצא בדיוק בשבילן ותקבלו שלמות.
אז כן, הבנתם נכון. אני אוהבת בורקס. אבל רק כשהוא חם חם, עם מילוי מתובל ועדיף שתהיה גם ביצה ליד.
הבעיה היחידה שכמו כל דבר טעים, לגחמה הזאת יש גם מחיר. קלוריות. הרבה קלוריות. אז ברוח שבוע הבריאות שלי, החלטתי להכין את הגרסה הפחות מושחתת אבל לא פחות טעימה. ואפילו עשיתי בדיקה (מאוד לא מדויקת) ויצא שאם תחתכו את המאפה הזה ל-8 מנות, שזה בערך הכמות שיצאה לי, תגלו שכל מנה מכילה רק 135 קלוריות. שווה!
הארות, הערות ושאר חיות בית
• הבורקס הזה דומה במרקם שלו לבניצה יותר מאשר לבורקס בגלל כמות הגבינה שמגיעה לכל חלק בבצק ומרטיבה אותה. אם אתם אוהבים את הבורקס שלכם פריך יותר, פשוט שימו את מילוי הגבינה בקו אחד בחלק התחתון של עלה הפילו ותגלגלו. כך המילוי לא יגע בכל שכבות הבצק ולכן המאפה יצא פריך יותר.
• אם אין לכם תרד אפשר להחליף בכרישה מטוגנת מעט, פלפלים קלויים, ברוקולי מבושל או כל ירק אחר שאתם אוהבים. רק שימו לך שזמן האפייה יחסית קצר אז צריך להקפיד שהירק שלכם יהיה מבושל או קטן מספיק כדי שיוכל להתבשל בזמן קצר בתנור.
• במקום יוגורט ניתן לשים ריקוטה או קוטג'. וכן, כמובן שגם שמנת חמוצה, אבל אנחנו בענייני חסכון בקלוריות לא?
• מומלץ לסמן חתכים בגודל הבורקס שתרצו על המאפה, אחרי האפייה יהיה לכם קל יותר לחתוך.
• המאפה הכי טעים כשהוא יוצא מהתנור, אבל גם אחרי כמה שעות הוא מצוין ויותר דומה לפשטידה במרקם.
• במתכון השתמשתי בגבינות 5% כדי לחסוך בקלוריות, אם אתם רוצים להחליף לגבינות עתירות יותר אתם כמובן מוזמנים.
• נשאר לכם מתערובת הגבינות? הוסיפו קמח תופח והכניסו לתבניות של קאפקייקס. תוך 20 דקות בתנור תקבלו לחמניות גבינה מצוינות.
מצרכים:
2 עלי פילו
200 גרם גבינה בולגרית 5%
200 גרם גבינה לבנה 5%
גביע יוגורט 3%
פלפל לבן או שחור
2 ביצים
כף קמח
10-15 עלי תרד טרי
ממש מעט שומשום (לבן או שחור)
ספריי שמן
אופציונאלי: 4 צימוקי עגבניות
אופן הכנה:
• אם בצק הפילו שלכם קפוא, זה הזמן להפשיר אותו שעתיים-שלוש במקרר.
• מערבבים גבינה בולגרית, גבינה לבנה ויוגורט בקערה. מוודאים שלא יהיו גושים גדולים מדי של הבולגרית.
• מערבבים בקערה קטנה את הביצים ומוסיפים כמעט את הכל (משאירים ממש שלוק כדי להבריש את המאפה לפני הכניסה לתנור) לתוך תערובת הגבינות. מערבבים.
• מוסיפים קמח ופלפל לבן ומערבבים. שימו לב - אם הבולגרית שלכם מלוחה מאוד, אין צורך להוסיף מלח. אם בחרתם אחת במליחות מעודנת אפשר להמליח מעט.
• פורסים על נייר אפייה עלה פילו, מרססים במעט ספריי שמן. מניחים עוד עלה פילו ומרססים שוב.
• מניחים באמצע העלה את מילוי הגבינה ומשטחים על הפילו (משאירים 4-5 ס"מ בצדדים ללא מילוי). ראו תמונה מעל.
• מניחים את עלי התרד על הגבינה (אם רוצים להוסיף צימוקי עגבניות או זיתים זה הזמן).
• מגלגלים בעדינות, נזהרים לא להדק יותר מדי, עד שנוצר גליל שהחיבור שלו מונח למטה.
• מרססים בשמן, מורחים במעט ביצה שהשארתם בקערה הקטנה ומפזרים שומשום.
• אופים ב-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהמאפה שחום לגמרי.
• פורסים ואוכלים עם ביצה וסלט.
הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הבורקס שהכנתם בקבוצת הפייסבוק