רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - ולנטיין - יום האהבה - ט"ו באב - פחזניות במילוי שוקולד ודובדבנים או: תכשיטים בצלחת

פחזניות במילוי שוקולד ודובדבנים או: תכשיטים בצלחת

מיני פחזניות במילוי גנאש שוקולד מוקצף ודובדבנים. מהר לפני שיגמר

הפחזניות האלה, מעבר לעובדה שהמראה שלהן מזכיר תכשיט יקר ערך,

הן גם טעימות בצורה יוצאת דופן ומשלבות באופן הכי מושלם שיש את הפריכות של הבצק,

האווריריות והמתיקות של המוס והעסיסיות של הדובדבן. שזה אנשים, השילוב הכי שמימי שיש. הבטחה שלי.

הערות, הארות ושאר חיות בית
• אם יש לכם צנתר מספיק גדול אתם יכולים לזלף את הבצק כמו בתמונה למטה (מעין פחזניה ארוכה) כך שיווצרו לכם אקלרים אותם תוכלו למלא במוס. בצורה הזאת תקבלו גם בונוס נוסף – עוד מקום לדובדבנים!

• אין לכם דובדבנים? החליפו בפירות יער או בתותים.
• אם לא תספרו לנטלי אגלה לכם שניתן להוסיף את הביצים לקערה עצמה ולערבב במהירות (בלי להשתמש במיקסר). מניסיון (הכנו את הבלילה פעמיים), זה מצליח גם ככה.
• רוצים להכין מראש? אופים את הפחזניות, ממלאים במוס ומעבירים למקרר. לפני ההגשה מוסיפים את הדובדבן.

מצרכים לבצק רבוך:
125 מ"ל חלב

קורט מלח
30 גרם סוכר (3 כפות)
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
70 גרם קמח (1/2 כוס)
2 ביצים טרופות

לגנאש שוקולד מוקצף:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
100 מ"ל שמנת מתוקה

בנוסף:
10-15 דובדבנים מגולענים
אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-190 מעלות.

בצק רבוך: בסיר קטן על אש גבוהה מניחים יחד חלב, מלח, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה חזקה. יש לשים לב שכל החמאה נמסה. ברגע שהתערובת רותחת, מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח.
• בעזרת כף עץ מערבבים את התערובת נמרצות עד שנוצר בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הסיר.
• מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים 2-3 דקות, עד שהוא מעט מתקרר.
• מוסיפים מחצית מכמות הביצים הטרופות וממשיכים לעבד במהירות בינונית. הבצק יראה כאילו הוא מתפרק, אבל מהר מאוד הוא חוזר למצבו הרגיל.
• ממשיכים להוסיף בהדרגה את הביצים הטרופות עד שהתערובת גמישה ומוכנה. עושים את "מבחן האצבעות", ובודקים האם נוצר שפיץ בצק בין שתיהן. במידה וכן, הבצק מוכן ואין צורך להוסיף את יתרת הביצה. אם הבצק עדיין לא מספיק גמיש – מוסיפים עוד קצת ביצה וממשיכים לערבב.
• כאשר הבצק מוכן מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן (בקוטר של כ-1 ס"מ) ומזלפים במרווחים פחזניות קטנות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אפייה: ב-12 הדקות הראשונות לא פותחים את דלת התנור בשום אופן, משום שזה עלול לגרום לצניחתן של הפחזניות. לאחר כ-12 דקות, פותחים חריץ בתנור (אם יש לכם תנור מקצועי זה נקרא "ארובה פתוחה"), על ידי תקיעה של ידית כף עץ בדלת התנור.
• מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, וממשיכים לאפות עוד כ-7-10 דקות, או עד שהפחזניות מזהיבות (תלוי בגודל שזילפתם). מצננים לחלוטין את הפחזניות לפני המילוי.
גנאש שוקולד מוקצף: בסיר קטן מניחים את השמנת המתוקה (250 מ"ל) ומביאים לסף רתיחה.
• מוזגים את השמנת על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים לגנאש אחיד ומבריק. מצננים את הגנאש במקרר 2-3 שעות, עד שהוא קר לחלוטין.
• מעבירים את הגנאש הקר ביחד עם יתרת השמנת לקערת מיקסר עם מקצפה ומקציפים יחד עד שמתקבל גנאש מוקצף ואוורירי (יש להיזהר מהקצפת יתר שתגרום לשמנת להתפרק).
• מעבירים את הגנאש המוכן לשק זילוף עם צנתר משונן או חלק.
• חוצים את הפחזניות במרכזן וממלאים בגנאש בנדיבות ומניחים בתוך כל פחזניה דובדבן מגולען (או חצי דובדבן, תלוי בגודל הפחזניה).
• סוגרים בעדינות ומפזרים אבקת סוכר. מגישים מיד.

בקרו אותנו גם בקבוצת הפייסבוק

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

3 תגובות

  1. היה לי הכי כיף בעולם והפחזניות האלה פשוט מושלמות!

    נטלי

  2. הפחזניות נראות נהדר. ממש עושה חשק לצאת לקטיף :)

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: