עוגיות מייפל ופקאן או: נחמה מתוקה

מאת: raheli

זיווג מושלם של מייפל ופקאנים בתוך עוגיה פריכה שנמסה בפה. כוס תה ליד ויש לכם נחמה מתוקה שתהפוך את השבוע להרבה יותר שמח ומנחם

סטריפ משהו טעים

השבוע, ההמתנה ליום שישי התחלפה בציפייה מורטת עצבים ליום שלישי. היום בו קבעתי לכלבה הפחוסה שלי תור לוטרינר כדי להוריד את התפרים שקישטו לה את הבטן. לא אלאה אתכם בפרטי פרטים, רק אספר שכל שעה שעברה הוסיפה לי עוד עצם לגרון. ועזבו זה, המפונקת הקטנה לא הסכימה לשים על עצמה את פעמון הפלסטיק ולכן מצאתי את עצמי מתפקדת כבייבי סיטר צמודה.

איך כל זה קשור לעוגיות שלמעלה? הו.

אחרי כמה ימים ארוכים של רביצה בבית, לצד המיטה הורודה שלה, הבנתי שאם אני לא אזיז את עצמי ואעשה משהו מועיל, אני עוד עלולה להפוך לפסל סביבתי.

הדבר היחיד שידעתי זה שאני רוצה להכין משהו מתוק ועדיף שיהיה מהיר, מנחם ולא כבד מדי. בכל זאת באוגוסט עסקינן.

העוגיות האלה, ענו בדיוק על הצרכים הבררניים שלי. הן מהירות וקלות להכנה, מנחמות (במיוחד לצד תה) ונשמרות ימים ארוכים בצנצנת שקופה עם מראה של בית קטן בערבה. והכי חשוב – הן טעימות בטירוף. ככה זה כשמשלבים זוג כל כך מושלם כמו מייפל ופקאנים.

במקור, המתכון הזה שייך לאחת והיחידה – מרתה סטיוארט, אך עבר אי אלו שינויים בדרך.

הערות, הארות ושאר חיות בית
• שימו לב – מדובר בפקאנים רגילים ולא מסוכרים.
• אם אתם לא רוצים להכין את כל הכמות, העבירו חצי מגליל הבצק למקפיא. ברגע שתרצו לאפות את העוגיות כל מה שתצטרכו לעשות זה לחתוך את העוגיות ולאפות.
• אם אתם לא אוהבים פקאנים ניתן להחליף לאגוזי מלך או אגוזי לוז.
• במקום ליצור גליל ניתן לרדד את הבצק (לאחר הקירור) ולקרוץ עוגיות עם תחתית של כוס או חותכן עגול.

סוף שבוע נעים ורגוע. נתראה כאן בחמישי הבא עם עוד נחמות מתוקות.

[caption id="attachment_8094" align="aligncenter" width="461"] מפזרים סוכר ומעבירים לתנור. צילום: רחלי קרוט[/caption]

מצרכים (בערך 30 עוגיות):
385 גרם (2 ו-3/4 כוסות) קמח לבן
70 גרם (1/2 כוס) פקאנים (לעוגיות)
1/4 כוס פקאנים חצויים (לקישוט)
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/4 כוס סירופ מייפל
1 חלמון
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
אופציונאלי: מעט סוכר או קינמון לפיזור מעל


אופן הכנה:
• טוחנים במעבד מזון או קוצצים בסכין 1/2 כוס פקאנים (הקפידו לא לטחון עד לכדי אבקה). מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה קמח.
• בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומערבלים עם וו גיטרה עד שנוצרת תערובת בהירה ותפוחה. בערך 2 דקות.
• מוסיפים מייפל, חלמון ווניל ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
• מוסיפים בהדרגה את הקמח עם הפקאנים הטחונים ומערבלים על מהירות איטית רק עד שהתערובת מתגבשת.
• מניחים את הבצק על ניילון נצמד, לאורכו, בצורת גליל. מגלגלים את הניילון מסביב לבצק כך שיווצר לכם גליל בקוטר 5 ס"מ. מעבירים למקרר לשעתיים או יותר. אם רוצים להקפיא, זה הזמן.
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• חותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי ס"מ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
• מפזרים מעל כל עוגיה מעט סוכר או קינמון ומניחים חצי פקאן. דוחפים מעט עם האצבע.
• אופים במשך 12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מעבירים לרשת כדי שיצטננו לפני שאוכלים.
• שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.

[caption id="attachment_8095" align="aligncenter" width="473"] שומרים בצנצנת ומתאפקים לא לאכול את הכל. צילום: רחלי קרוט[/caption]

עוד במשהו טעים:
עוגות נוטלה מ-3 מצרכים
קיש ירקות ספירלה

נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי
פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים
ריבועי לימון בקלי קלות
בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות)

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוגיות שהכנתם בקבוצת הפייסבוק