בלי עשן ובלי חשמל או גז – ארוחה לכל המשפחה שמכינים על האש: רוסטביף אנטריקוט עם תפוחי אדמה וירקות חורף
מאז שעברתי לגור בבניין שאני גרה בו היום אני חולמת על ארוחת חברים במרפסת עם ריחות של על האש.
בבית של ההורים ארוחת הצהריים בשבת מוקדשת תמיד לאוכל שמכינים על המנגל, מירקות (חצילים שרופים זה מושלם) ועד בשר, והיה לי די ברור שגם אצלי הארוחות האלה יככבו.
אבל לא. כבר ביום הראשון בדירה הובהר לי שאסור לעשות על האש במרפסת, בעיקר כי המרפסת קטנה והשכנים קרובים וקצת פחות נעים להכניס להם גלים של עשן וריחות הביתה.
כך קרה שכבר שנתיים נשארתי עם תאוותי בידי. עד שבוע שעבר.
מדליקים את הגריל ומתחילים בחגיגה. צילום: רחלי קרוט
את הגריל והפחם המיוחד ניתן להשיג ברשת Cook and bake
אייל פינקלשטיין, שף ויועץ קולינרי, קפץ אלי לבוקר של בישולים וקלוריות והביא איתו מכשיר Safire – מנגל עגול שנועד בדיוק לאנשים כמוני, שרוצים לעשות על האש אבל לא ממש יכולים. האמת? כבר הרבה זמן לא נתקלתי במכשיר גאוני כזה שגם מוסיף טעם וארומות של האש לכל אוכל שתניחו עליו ולמרות זאת לא מוציא עשן או ריחות וגם מאפשר לטגן ולאפות איתו.
המצרכים לרוסטביף – מומלץ מאוד להשתמש בטימין טרי. צילום: רחלי קרוט
בעצם, כל מה שצריך כדי לתפעל אותו, זה גחל עגול, עשוי מקליפת קוקוס כך שהוא גם ידידותי לסביבה ומתכלה, שמדליקים עם מצת או מבער תוך כמה שניות וזהו – בלי גז ובלי חשמל. מעליו מניחים את הפלנצ’ה (אפשר גם משטח שטוח להכנת פיתות או רשת להכנת אנטיפסטי – מצורפים) ותוך זמן קצר מתקבל מנגל נטול עשן וריחות שנדבקים לכביסה של השכנים.
למכשיר אגב גם תוסף מיוחד, מעין מוט מסתובב שניתן להכין באמצעותו שווארמה ועוף שלם.
חורצים חריצים עם סכין חדה. צילום: רחלי קרוט
מחדירים את השום והטימין לחריצים. צילום: רחלי קרוט
אחרי הסבר קצר מאייל והתמקמות במרפסת, עם לא מעט חששות שלי שמא השכנים יבואו להתריע על הגריל שצץ לו, יצאה לדרך ארוחת הצהריים שלנו. 5 דקות של הכנה ועל הפלנצ’ה הונח נתח אנטריקוט ולצידו ירקות ותפוחי אדמה (לא מבושלים). מכיון שאני ובשר לא חברים הכי טובים הוספנו לחגיגה גם פרגיות במרינדה.
מברישים את הבשר בחרדל ושמן זית. צילום: רחלי קרוט
40 דקות אחר כך אחר כך כבר ישבנו בסלון לצד רוסטביף מושלם עם תפוחי אדמה וירקות ופרגיות הכי טעימות שיצא לי לאכול.
קושרים עם רשת או חוט שמתאים לצלייה ומניחים על הגריל. צילום: רחלי קרוט
כמובן שביקשתי מאייל את המתכונים, כדי שגם אתם תוכלו להכין אותם למשפחה בבית, ואני לגמרי ממליצה לכם בחום לנסות את הגריל החדש. אין לי ספק שגם אתם תתאהבו.
את הגריל, של חברת Safire, ניתן למצוא ברשת Cook and bake והוא עולה עכשיו 799 ש”ח במקום 999 ש”ח.
רוסטביף עם תפוחי אדמה וירקות
6 סועדים
מצרכים לבשר:
2 קילו נתח אנטרקוט
3 כפות חרדל דיזו’ן חלק
2 כפות מלח גס
1 כף פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
8 שיני שום קלופות
3 ענפי תימין טריים קצוצים
לירקות ותפוחי אדמה:
3 כפות שמן זית
2 גזרים צהובים
2 גזרים סגולים
2 תפוחי אדמה מכל זן שאוהבים, חתוכים לפלחים
1 חבילה פלפל טינקרבל
10 עגבניות שרי צבעוניות
2 ענפי תימין טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
1 שן שום קצוצה
אופן הכנה:
– חורצים עם סכין חדה מספר חריצים בבשר ודוחפים לתוך החריצים את שיני השום וענפי התימין, מתבלים את הנתח במלח ופלפל שחור מכל צדדיו.
– מעסים בחרדל את הבשר, מפזרים מעל את הפפריקה.
– קושרים את הנתח בחוט קשירה לבשר מהודק היטב.
– מדליקים את הגריל ומניחים את הפלנצ’ה על הצד המחורץ.
– מניחים את הבשר על הפלנצ’ה החמה ל-10 דקות עם מכסה הגריל מכוסה.
– בינתיים מערבבים את הירקות יחדיו ומתבלים בשום, תימין, מלח, פלפל ושמן זית.
– לאחר 10 דקות הופכים את הבשר לצידו השני ומניחים במרכז הגריל.
– מפזרים את הירקות על הגריל ומכסים לעוד 40-45 דקות לנתח בדרגת מדיום עסיסי.
– מוציאים מהגריל למנוחה של 10 דקות ופורסים דק.
– מגישים עם הירקות הקלויים מהגריל.
פותחים את המכסה ומתענגים על המראה והריח. צילום: רחלי קרוט
מעבירים לרשת לצינון הבשר לפני החיתוך. צילום: רחלי קרוט
טיפים והערות:
– במקום פלפלים ועגבניות ניתן להשתמש בפרוסות קישואים, חצילים, בטטה, דלורית, בצל ועוד.
– אין צורך לבשל את תפוחי האדמה לפני, הם יתרככו בפנים ויקבלו פסים זהובים ופריכים מבחוץ בזמן הצריבה.
– אוהבים חריף? אפשר להוסיף לתערובת התיבול של הבשר פפריקה וחריפה ולהוסיף פלפל צ’ילי לתערובת הירקות הקלויים.
חותכים לפרוסות בעובי שאוהבים. צילום: רחלי קרוט
מגישים עם הירקות הקלויים ותפוחי האדמה. צילום: רחלי קרוט