בילילה – דייסה מצרית מחיטה וחלב, אחת המנות הנפלאות והמנחמות
מצרכים:
250 גרם חיטה
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
2 כוסות חלב
אופן הכנה:
– משרים את החיטה בקערה עם מים למשך שלוש שעות או לכל הלילה.
– שופכים את המים, מעבירים את החיטה לסיר בינוני ומוסיפים מים עד שיכסו את החיטה ועוד שני סנטימטרים מעל.
– מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי, אם כל המים התאדו בבישול מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים.
– מוסיפים את הסוכר, המלח, החלב, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש משאירים את החיטה בסיר עוד שעה להמשיך ולספוג טעמים.
– בתיאבון ונמנום נעים!
מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג “איך להרשים את חמותך“
היי, אין מתכון ניסיתי גם באתר וגם באפליקציה
צודקת, זה סודר.