גלידוניות פרי ביתיות שמשלבות בתוכן מנגו ואוכמניות. בלי שמנת ובלי שלבים ארוכים, רק לטחון, להעביר למקפיא ולזלול בהנאה
בימים החמים האלה אני אוהבת לדפוק על הדלת של המקפיא ולשבת איתו לקפה. קר. לילדים אני אומרת שיסגרו כבר את הדלת של המקרר, מי זוכר למה? זה משהו שהורים אומרים.
הכנת הגלידוניות סיפקה לי תירוץ מושלם לבלות מול ענני הקור הקפואים וכשההכנה הקלה שלהם הסתיימה נאלצתי להמציא גם צלחת הגשה מקרח, קעריות קרח, קערת ענק מקרח ולבסוף לראות עם הילדים את הסרט המעולה “לשבור את הקרח” (פרוזן).
אני יודעת שחם לכם אז נקצר, כך תכינו גלידוניות מנגו-אוכמניות טבעוניות לנשנוש ולקינוח.
מצרכים:
2 כוסות מנגו בשל ומתוק, מקולף וחתוך לקוביות
כוס אוכמניות קפואות
כוס וחצי חלב קוקוס (מומלץ של Aroy-d בקרטונית ירוקה)
4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
– טוחנים במעבד מזון את קוביות המנגו עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים כוס חלב קוקוס ושתי כפות סוכר ומעבדים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה, שוטפים את קערת המעבד וטוחנים בו את כוס האוכמניות ביחד עם חצי כוס חלב קוקוס ושתי כפות סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
– מרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית בגודל 20/30 ס”מ. שופכים את תערובת האוכמניות לתבנית, מעבירים אותה למקפיא ומחכים שעתיים בסבלנות (נכון, חייבים לפתוח מדי פעם את דלת המקפיא רק לשאול מה נשמע). שופכים את תערובת המנגו על תחתית האוכמניות שהתגבשה ומחזירים לעוד שלוש שעות לפחות במקפיא.
– לפני ההגשה מוציאים את המקפא על נייר האפייה אל קרש חיתוך. חותכים את הגלידה בעזרת סכין גדולה ולא משוננת למלבנים ברוחב שני סנטימטר, את המלבנים חותכים לקוביות בגודל שני סנטימטר על שניים. מחכים שתי דקות לריכוך של הקוביות, נועצים בהן קיסם חמוד ומגישים.
מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג “איך להרשים את חמותך“