גפילטע פיש | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - דגים - גפילטע פיש

גפילטע פיש

מתכון מקורי של אמא לגפילטע פיש מעולים. אפשרות לקציצות בלבד או לדג ממולא ממש

המתכון לקוח מתוך הספר “100 מתכוני חגים ומועדים” של אורה קורן שמתוכנן לצאת בקרוב. תימכו עכשיו בפרויקט ההדסטארט שלה כדי להבטיח את יציאתו!

מה צריך?

4 קרפיונים, כ-750 גרם כל אחד (במשקל כולל של 3 קילוגרם) מנוקים, 2 מפולטים לפילה, 2 חתוכים לפרוסות
2 בצלים גדולים
4 גזרים גדולים
3 ביצים
שני חלמונים
8-10 שקדים
6 שקדים מרים (כך במקור. אפשר להחליף בשקדים רגילים נוספים)
2 כפות קמח מצה (אם לא מכינים לפסח אפשר להשתמש בפירורי לחם)
מלח
סוכר
פלפל שחור

מה עושים?
ממליחים את הדגים החתוכים (לא את הפילה) להוצאת שאריות דם. משאירים שעתיים, שוטפים במים קרים.

פורסים בצלים לפרוסות ומטגנים במעט שמן להוצאת המרירות.

מכניסים את פילה הדג למטחנת בשר עם שני סוגי השקדים וטוחנים. מוסיפים ביצים, חלמונים, 2-1 כפות מלח (מוסיפים אחת ובסוף טועמים ומתקנים תיבול), 2-1 כפות סוכר (כנ”ל), 2 כפות קמח מצה ופלפל שחור. מערבבים וטוחנים שנית. מכניסים למקפיא לחצי שעה.

מוציאים מהמקפיא. מכניסים את המלית לראשי הדגים ולחתיכות הפרוסות ומהדקים. מניחים בתחתית סיר גדול. מוסיפים גזר, בצל וממלאים מים קרים. מוסיפים מעט סוכר, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי, כאשר אחרי שעה טועמים ומתקנים תיבול.

    oracoren

    oracoren

    עתונאית כלכלית ובלוגרית אוכל.
    oracoren
    oracoren

    מתכונים אחרונים מאת oracoren (צפו בכולם...)

    oracoren
    ora.coren@themarker.com

    כתבו משהו נחמד...

    כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

    *

    Scroll To Top