חזה עוף בסומאק | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - חזה עוף בסומאק

חזה עוף בסומאק

חזה עוף בסומאק שגם מוסיף טעם חמצמץ- מלוח וגם מרכך מאוד את העוף. מגישים לצד ירקות צלויים

תיבול עוף בסומאק שמעניק לו טעם מלוח, חמצמץ ועשיר, צבע יפה ועסיסיות. הסומאק משדרג את חזה העוף, היבש מטבעו, ומרכך את הבשר. באותו אופן אפשר להשרות פרגיות בתערובת המשרה או למרוח אותה על חלקי עוף שונים.

מצרכים:
1 ק”ג חזה עוף פרוס או פרגיות
2 כפות חרדל רגיל
1/2 כוס שמן זית
2 כפיות מלח
2 כפות סומאק טחון אמיתי
מיץ משני לימונים
— אם רוצים אפשר לצלות גם עגבניות, פלפלים ובצל

אופן הכנה:
– מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים למשרה (מרינדה). מוסיפים את העוף ולשים אותו היטב ומכל הלב במשרה. אפשר להוסיף גם עגבניות, בצל ופלפלים לתערובת.
– מכסים את הקערה בניילון ושומרים במקרר לשעתיים לפחות.
– מחממים מחבת פסים או מחבת רגילה עד שתלהט, צולים את חזה העוף שתיים-שלוש דקות מכל צד, בודקים בסכין חדה שהבשר מוכן וצבעו לבן בתוך הנתח.
– מגישים בתוספת ירקות צלויים. כמובן שאפשר לצלות את העוף גם במנגל-גריל ביום יפה של פיקניק או ביום העצמאות.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך

    leharshim

    leharshim

    בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
    אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
    אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
    איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
    אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
    אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
    כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
    יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
    אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
    leharshim
    leharshim

    מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

    leharshim
    yy91011@gmail.com

    כתבו משהו נחמד...

    כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

    *

    Scroll To Top