מקבלים את השבת עם ניחוח של אפייה – מתכון לחלה מקמח כפרי שמעטרים עם שומשום וקצח
בבוקר של יום שישי החלטתי לאפות את חלה, הפעם עם קמח כפרי. הבית התמלא בריח של אפייה שבישרה את בואו של סוף השבוע. הוא הוציא את החלות מהתנור והניח את התבנית קרוב לחלון כדי לצנן אותן. הסתכלתי עליהן מהמטבח, הן היו יפות בדיוק כמו שהן, מבחינתי המשאלה התגשמה.
מצרכים (2 חלות בינוניות ו- 6 לחמניות, או 2 חלות גדולות):
1 קילו קמח כפרי ( ניתן להשיג בחנויות), אפשר גם קמח לבן רגיל
2.5 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר – רצוי חום
1/4 כוס שמן זית או 50 גרם חמאה מומסת
2 ביצים, טרופות
1 כף שטוחה של מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
קצח
שומשום
מעט מלח גס
אופן הכנה:
• מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים, יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן (או החמאה), הביצים הטרופות והמלח. לשים יחד לבצק גמיש – במיקסר או ביד (אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).
• מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עד להכפלת הנפח.
• לשים מעט את הבצק, מחלקים וקולעים חלות (ישנם סרטונים רבים ביוטיוב המסבירים דרכים קלות לקליעת חלה).
• מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל חלה בביצה טרופה ומפזרים קצח או שומשום. מתפיחים כחצי שעה.
• מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה או עד השחמה בינונית.
• מיד לאחר האפייה עוטפים את החלות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.
המתכון מתוך הבלוג תיק אוכל של אינס שילת ואפיק גבאי
צילום: אפיק גבאי
מחפשים עוד מתכונים לחלות? נסו את אלה:
חלה עם דבש ושומשום
חלה עגולה מתוקה
חלה עם שומשום