חלה מושלמת, רכה וגבוהה, ב-3 צבעים. גם יפה, גם מרשימה וגם טעימה בטירוף ליד דגים חריפים או חמאה ומלח גס
חלה קלועה בשלושה צבעים, את יותר יפה או יותר אופה? אם את קריספית מבחוץ, איך זה שמבפנים את כל כך עדינה ורכה? בכל מקרה בא לי לתת לך ביס, אז בשבת, ליד דגים חריפים ברוטב עגבניות נאכל חלה טרייה, מכל הסיבות הנכונות.
מצרכים לשתי חלות גדולות:
קילו קמח שמרים (קמח יעודי לאפיה עם שמרים מעורבבים בתוך האריזה)
1/2 כוס שמן
2 ביצים
1 כף מלח
2 כוסות מדידה מלאות מים (500 מ”ל)
לעיטור בשלושה צבעים:
ביצה טרופה
100 גרם זרעי פשתן
100 גרם שומשום
100 גרם קצח/ זרעי צ’יה/ פרג (הקצח נותן את הצבע השחור הכי בולט)
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מניחים את כל החומרים מלבד המלח ולשים היטב ביד או במיקסר חזק עם וו הלישה למשך 7 דקות.
– מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה. מכסים את הקערה בשקית או במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח, אפשר גם להתפיח במקרר למשך לילה שלם.
– מוצאים את הבצק ומחלקים אותו בקלף בצק או בסכין לשישה חלקים שווים. מרדדים במערוך כל חלק למלבן ארוך וצר ומגלגלים אותו לנקניק ארוך.
– על גבי שלושה ניירות אפיה מפזרים את שלושת סוגי הזרעים, שומשום, קצח ופשתן, כל אחד בנפרד.
– מושחים שתי רצועות בביצה, טובלים בשומשום, הופכים אותן, מושחים בביצה גם את הצד האחורי ומגלגלים היטב בציפוי.
– מושחים שתי רצועות נוספות בביצה, טובלים בקצח, הופכים אותן, מושחים בביצה גם את הצד האחורי ומגלגלים היטב בציפוי.
– מושחים את שתי הרצועות הנותרות בביצה, טובלים אותן בפשתן, הופכים אותן, מושחים בביצה גם את הצד האחורי ומגלגלים היטב בציפוי.
– קולעים כל שלוש רצועות משלושה צבעים שונים לחלה ומניחים אותה על נייר אפיה. מעבירים את החלה עם ניר האיפיה לתבנית אינגליש קייק ארוכה על מנת שהחלה תקבל צורה גבוהה ויפה והפרוסות יצאו מלבניות.
– מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מתפיחים עוד כשעה עד הכפלת הנפח.
– אופים במשך 40 דקות עד שהחלות שחומות ונאות.
מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך