חמין צמחוני | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - השף הפשוט - קובי פרידמן - חמין צמחוני

חמין צמחוני

השף הפשוט קובי פרידמן מכין חמין צמחוני נהדר, שימלא את הבית בריח נפלא של שבת

למתכון המלא גללו למטה.

חותכים 3 בצלים לרבעי טבעות ומטגנים בסיר שאפשר להכניס לתנור עד השחמה קלה.


מוסיפים 2 ק”ג תפוחי אדמה מיני מקולפים, 300 גרם גרגירי חומוס קפואים, 250 גרם שעועית לבנה קפואה ו-250 גרם שעועית אדומה קפואה (אפשר להשתמש פשוט בשקית קפואה של לקט לחמין).


מוסיפים 3 כפות פפריקה, כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפות אבקת מרק פרווה, 3 כפות סילאן, כף מלח, צרור קליפות בצל (בשביל הצבע היפה) קשור ומים שמגיעים לגובה 3 ס”מ מעל כל מה שבסיר.


מרתיחים למשך חצי שעה ואז מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות למשך 4 שעות.


מנקבים הרבה חורים בשקית קוקי בעזרת קיסם (כדי לאפשר לרוטב להיכנס).


מכניסים לשקית 2 כוסות חיטה וכוס גריסי פנינה. קושרים את השקית, אבל לא הדוק מדי, כי החיטה תתפח. מניחים את השקית במרכז הסיר ומוודאים שיש מגע עם הנוזלים. מניחים בסיר מסביב 8 ביצים (או יותר). מכסים את הסיר, מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות ומשאירים את הסיר בתנור ללילה.


מוציאים את קליפות הבצל, מקלפים את הביצים ומגישים.

מצרכים:

3 בצלים
2 ק”ג מיני תפוחי אדמה
300 גרם גרגירי חומוס קפואים
250 גרם שעועית לבנה קפואה
250 גרם שעועית אדומה קפואה
3 כפות פפריקה
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות אבקת מרק פרווה
3 כפות סילאן
כף מלח
צרור קליפות בצל
2 כוסות חיטה
כוס גריסי פנינה
8 ביצים
שקית קוקי

אופן ההכנה:

חותכיםאת הבצל לרבעי טבעות ומטגנים בסיר שאפשר להכניס לתנור עד השחמה קלה.
מקלפים את תפוחי האדמה ומוסיפים יחד עם גרגירי החומוס, השעועית הלבנה קפואה והשעועית האדומה (אפשר להשתמש פשוט בשקית קפואה של לקט לחמין).
מוסיפים פפריקה, פלפל שחור גרוס, אבקת מרק, סילאן, מלח, צרור קליפות בצל קשור ומים שמגיעים לגובה 3 ס”מ מעל כל מה שבסיר.
מרתיחים למשך חצי שעה ואז מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות למשך 4 שעות.
מנקבים הרבה חורים בשקית קוקי בעזרת קיסם (כדי לאפשר לרוטב להיכנס).
מכניסים לשקית את החיטה וגריסי הפנינה. קושרים את השקית, אבל לא הדוק מדי, כי החיטה תתפח. מניחים את השקית במרכז הסיר ומוודאים שיש מגע עם הנוזלים.
מניחים בסיר מסביב את הביצים. מכסים את הסיר, מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות ומשאירים את הסיר בתנור ללילה.
מוציאים את קליפות הבצל, מקלפים את הביצים ומגישים.

בדף הפייסבוק שלי תוכלו למצוא עוד המון מתכונים מצוינים ופשוטים עם תמונות של שלבי הבישול. מוזמנים לבקר, לעשות לייק ולהתחיל ליהנות.

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top