רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - טאסקובב של אמא – תבשיל עוף ותפוחי אדמה

טאסקובב של אמא – תבשיל עוף ותפוחי אדמה

אוכל שמעלה זכרונות וגעגועים לבית אמא – תבשיל עוף עם תפוחי אדמה ודלעת שמכינים בסיר אחד ומתענגים עם כל המשפחה

מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
4 תפוחי אדמה לבנים, קלופים וחתוכים לפלחים
דלעת שטופה, שלופה וחתוכה לריבועים גדולים
2 כרעיים (או גרונות של עוף – מתכון מקורי של אמא), שטופים וחתוכים
2 כפות גדושות של שמן קנולה

תבלינים:
מלח
פלפל שחור
כפית אבקת מרק
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום

אופן הכנה:
• בסיר רחב ומעט עמוק מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן.
• מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מ-2 הצדדים.
• מניחים מעל את תפוחי האדמה ושכבה מעל את הדלעת החתוכה.
• מפזרים את התבלינים על הירקות.
• מכסים את התבשיל במים עד לגובה הירקות (עדיף מים חמימים).
• מרתיחים רתיחה ראשונה ולאחר מכן מנמיכים את האש. מבשלים כ- 20 דקות.
• טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

המתכון מתוך הבלוג של יהודית כהן מורחיים – קסם של עוגה

מחפשים עוד מתכונים עם עוף? נסו את אלה:
כנפיי עוף בדבש וסויה
טנזיה עם רצועות עוף
שניצל בתנור בחרדל וסויה

  • החומרים:
    -
    1 בצל בינוני קצוץ
    -
    4 תפוחי אדמה לבנים מקולפים וחתוכים לפלחים
    -
    דלעת שטופה ומקולפת מקליפה-חתוכה לריבועים גדולים
    -
    2 כרעיים (או גרונות של עוף - מתכון מקורי של אמא) שטופים וחתוכים
    -
    2 כפות גדושות של שמן קנולה
    -
    תבלינים:
    -
    מלח, פלפל שחור, אבקת מרק, פפריקה מתוקה וכורכום
    -

  • אופן ההכנה:

    בסיר רחב ומעט עמוק, למזוג את השמן ומעל להניח את הבצל הקצוץ, להזהיב מעט.
    -
    להניח על הבצל את חלקי העוף ולטגן משני הצדדים.
    -
    מעל להניח את תפוחי האדמה ושכבה מעל את הדלעת החתוכה.
    -
    לפזר את התבלינים על הירקות.
    -
    לקחת מים אפשר חמימים ולשפוך עד לגובה הירקות.
    -
    לתת רתיחה ראשונה ולאחר מכן להנמיך את האש, לבשל כ- 20 דקות. (זהירות לא לכרוך את התבשיל מלמטה).
    -
    לטעום , אם חסר מעט מלח אפשר להוסיף.
    -
    בתאבון לכולם!

  • עברית

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

יהודית כהן מורחיים
judithmor1@walla.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top