אוכל שמעלה זכרונות וגעגועים לבית אמא – תבשיל עוף עם תפוחי אדמה ודלעת שמכינים בסיר אחד ומתענגים עם כל המשפחה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
4 תפוחי אדמה לבנים, קלופים וחתוכים לפלחים
דלעת שטופה, שלופה וחתוכה לריבועים גדולים
2 כרעיים (או גרונות של עוף – מתכון מקורי של אמא), שטופים וחתוכים
2 כפות גדושות של שמן קנולה
תבלינים:
מלח
פלפל שחור
כפית אבקת מרק
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
אופן הכנה:
• בסיר רחב ומעט עמוק מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן.
• מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מ-2 הצדדים.
• מניחים מעל את תפוחי האדמה ושכבה מעל את הדלעת החתוכה.
• מפזרים את התבלינים על הירקות.
• מכסים את התבשיל במים עד לגובה הירקות (עדיף מים חמימים).
• מרתיחים רתיחה ראשונה ולאחר מכן מנמיכים את האש. מבשלים כ- 20 דקות.
• טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
המתכון מתוך הבלוג של יהודית כהן מורחיים – קסם של עוגה
מחפשים עוד מתכונים עם עוף? נסו את אלה:
כנפיי עוף בדבש וסויה
טנזיה עם רצועות עוף
שניצל בתנור בחרדל וסויה
-
החומרים:
-
1 בצל בינוני קצוץ
-
4 תפוחי אדמה לבנים מקולפים וחתוכים לפלחים
-
דלעת שטופה ומקולפת מקליפה-חתוכה לריבועים גדולים
-
2 כרעיים (או גרונות של עוף - מתכון מקורי של אמא) שטופים וחתוכים
-
2 כפות גדושות של שמן קנולה
-
תבלינים:
-
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק, פפריקה מתוקה וכורכום
- -
אופן ההכנה:
בסיר רחב ומעט עמוק, למזוג את השמן ומעל להניח את הבצל הקצוץ, להזהיב מעט.
-
להניח על הבצל את חלקי העוף ולטגן משני הצדדים.
-
מעל להניח את תפוחי האדמה ושכבה מעל את הדלעת החתוכה.
-
לפזר את התבלינים על הירקות.
-
לקחת מים אפשר חמימים ולשפוך עד לגובה הירקות.
-
לתת רתיחה ראשונה ולאחר מכן להנמיך את האש, לבשל כ- 20 דקות. (זהירות לא לכרוך את התבשיל מלמטה).
-
לטעום , אם חסר מעט מלח אפשר להוסיף.
-
בתאבון לכולם! - עברית