כמה פשוט ככה טעים ומושחת – גלילי טורטיה במילוי חמאת בוטנים, בננות, שוקולד חם ומרשמלו שמתמוסס בפה. רוצו להכין
קינוח טורטייה עם בננות, שוקולד חם, חמאת בוטנים ומרשמלו מתמוסס. בעצם, כל תוספת שאתם אוהבים תתאים – קוקוס, שברי אגוזים, תותים, התמונה ברורה, זה טעים אש.
אפשר לצלות את הטורטייה – בננה על הגריל אחרי ארוחת ברביקיו אמריקאית, או לקלות אותה במחבת יבשה לפינוק של ארוחת לילה מושחתת.
המרכיבים (כמות ל-4 מנות):
2 עלי טורטייה
חמאת בוטנים/ שוקולד למריחה/ נוטלה/ ממרח לוטוס או כל ממרח מתוק שאתם אוהבים, אני אוהבת חמאת בוטנים בטעם שוקולד.
6 כדורי מרשמלו חתוכים לארבע פיסות במספריים
6 קוביות שוקולד מריר קצוצות גס או מקופלת
1 בננה חתוכה לשניים לאורך
1 קיווי או 2 תותים חתוכים/ חופן אוכמניות או פטל
אופן ההכנה:
– מורחים את עלי הטורטייה בממרח המתוק, מניחים את הבננה בצד הקרוב אלינו. מפזרים את המרשמלו, השוקולד ושאר התוספות החתוכות על העלה.
– מגלגלים את הטורטייה מן הבננה והלאה ליצירת גליל.
– מחממים מחבת טפלון וקולים את הטורטייה משני הצדדים עד שהיא משחימה מעט והמרשמלו נמס.
– חותכים כל טורטייה לשניים באלכסון ומגישים חם.
מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג “איך להרשים את חמותך“