הטור הטבעוני של מורן רסקין, והפעם כדורי אנרגיה נפלאים שמכינים בצ’יק צ’ק מתמרים, אגוזים ועוד דברים טובים
אז יש מיליון גרסאות לכדורי אנרגיה ברשת, ובכל זאת בחרתי לכתוב כאן פוסט על כדורי אנרגיה.
למה? ממספר סיבות:
קודם כל כי זה טעים!
מלבד זאת, הם קלים ממש להכנה, 5 דקות והקינוח הזה מוכן.
הם ממצרכים שאפשר בכיף שיהיו לכם בבית תמיד, ככה שאם באים אורחים בהפתעה, בצ’יק אתם מדרדסים להם אחלה של נשנוש.
ובנוסף, אלו מכילים חומר גלם שהומלץ לי עליו המון לאחרונה. הוא נקרא אבקת מאקה, וברשת מהללים אותו בתור מחזק, מעלה רמות אנרגיה, עשיר בוויטמינים ובמינרלים, עוזר להתכווצויות וכאבים בזמן הווסת, משפר פוריות, מגביר את העוררות המינית ועוד. בעודי קוראת את כל המידע הזה, חשבתי לעצמי, אם רק חלק ממנו נכון, הרי אני חייבת להשתמש באבקת הפלא הזו! :)
אז גם היא בכדורים האלו.
מלבדה, יש כאן תמרי מג’הול. שימו לב, יש בשוק מגוון רחב מאוד של תמרי מג’הול וההבדלים ביניהם תהומיים. חלקם קשים ושחורים מבפנים וחלקם רכים, עסיסיים, ואחרי שתטעמו אותם לא תבינו מה אכלתם עד אז (כאלה הם התמרים במזווה!). יש כאן אבקת קקאו מעולה, שקדים ופקאנים (אם כי ניתן לחלוטין לשחק בסוג האגוזים), וכמובן שניתן לשדרג ולהתפרע, עם תוספת של חמאת בוטנים, חמאת אגוזי לוז, וניל ועוד.
רכיבים:
300 גרם תמרי מג’הול (בערך 10 גדולים)
חצי כוס שקדים
רבע כוס פקאן
כף אבקת קקאו
חצי כף אבקת מאקה
קמצוץ מלח
אופציונאלי לציפוי: פיסטוק וקשיו טחונים לאבקה, ואבקת קקאו נוספת
הוראות הכנה:
מגלענים את התמרים, טוחנים במעבד מזון יחד עם שאר הרכיבים (אחרי כמה שניות ייווצר לכם כדור כזה כמו בתמונות), מגלגלים כדורים קטנים עם הידיים ושולחים לפריזר.
ניתן לצפות באבקות או להשאיר כך. להוציא מהמקפיא 5 דקות לפני ההגשה.