רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - לחם “משוך אותי” עם שום, עשבי תיבול וגבינות

לחם “משוך אותי” עם שום, עשבי תיבול וגבינות

מאפה מיוחד עשוי משכבות שכבות של בצק מרוח בשום, עשבי תיבול וגבינות. רק למשוך ולהתענג על הטעמים

מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
1/2 כף שמרים יבשים
1/2 כף מלח
1/2 כף סוכר
1/2 כף אבקת אפייה
1 ו-1/4 כוסות מים בטמפרטורת החדר
1/2 כף שמן זית

למילוי:
1 ראש שום כתוש
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 צרור כוסברה קצוצה
1/4 צרור בזיליקום קצוץ
100 גרם גבינה מלוחה מעודנת מגורדת
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם חמאה מומסת

אופן הכנת הבצק:
– מערבבים את הקמח עם השמרים, סוכר, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים חצי מכמות המים ומערבבים.
– מוסיפים לאט את יתרת המים תוך כדי ערבוב עד שכל החומרים מתגבשים לבצק.
– מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מוסיפים לבצק את שמן הזית ומערבבים עד שנוצר בצק גמיש. אם התערובת דביקה מידי אפשר להוסיף מעט קמח עד שהבצק הופך להיות גמיש.
– מעבירים את הבצק לקערה ומכסים במגבת לחה וחמימה. מניחים להתפחה במשך שעה וחצי.

אופן הכנת המאפה:
– אחרי שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ולשים מעט עד שכל בועות האויר יוצאות.
– מחלקים את הבצק לשניים.
– מקמחים את משטח העבודה ומרדיים חלק אחד של הבצק לריבוע אחיד.
– פורסים את הבצק לפסים ברוחב של 15 ס”מ (בערך ברוחב של התבנית).
– מוציאים הצידה 2 כפות מעשבי התיבול וכף מהגבינות.
– מורחים את הבצק בחמאה, מפזרים חצי מכמות עשבי התיבול, הגבינות והשום בצורה אחידה על הבצק. מניחים פס אחד על השני ופורסים לריבועים אחידים.
– מניחים את הריבועים בצורה אנכית בתבנית.
– חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק עד שכל התבנית מלאה.
– מפזרים מעל את עשבי התיבול והגבינות שהפרדנו.
– מניחים בצד למשך חצי שעה לתפיחה נוספת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
– אופים כ–50 דקות במרכז התנור עד שהמאפה משחים מלמעלה. מגישים חם.

מתכון וצילום: לימור אלבכור
לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג Romi’s Cookies

  • לבצק:
    500 גרם קמח
    ½ כף שמרים יבשים
    ½ כף מלח
    ½ כף סוכר
    ½ כף אבקת אפייה
    ¼1 כוסות מים בטמפרטורת החדר
    ½ כף שמן זית

    למילוי:
    1 ראש שום כתוש
    ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
    ¼ צרור כוסברה קצוצה
    ¼ צרור בזיליקום קצוץ
    100 גרם גבינה מלוחה מעודנת מגורדת
    150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
    100 גרם חמאה מומסת

  • בצק:
    לערבב את הקמח עם השמרים, סוכר, מלח ואבקת אפייה, להוסיף חצי מכמות המים ולערבב, להוסיף לאט את יתרת המים תוך כדי ערבוב עד שכל החומרים מתגבשים לבצק.
    להעביר את הבצק למשטח מקומח, להוסיף לבצק את שמן הזית ולערבב עד שנוצר בצק גמיש.
    אם התערובת דביקה מידי אפשר להוסיף מעט קמח עד שהבצק הופך להיות גמיש.
    להעביר את הבצק לקערה לכסות במגבת לחה וחמימה ולהניח להתפחה במשך שעה וחצי.

    למאפה:
    אחרי שהבצק תפח להוציא אותו מהקערה ולבחוש מעט עד שכל בועות האויר יוצאות.
    לחלק את הבצק לשניים.
    לקמח משטח ולרדד חלק אחד של הבצק לריבוע אחיד.
    לפרוס את הבצק לפסים ברוחב של 15 ס"מ (בערך ברוחב של התבנית).
    להוציא הצידה 2 כפות מעשבי התיבול וכף מהגבינות.
    למרוח את הבצק בחמאה, לפזר חצי מכמות עשבי התיבול, הגבינות והשום בצורה אחידה על הבצק, להניח פס אחד על השני ולפרוס לריבועים אחידים.
    להניח את הריבועים בצורה אנכית בתבנית.
    לחזור על הפעולה עם החלק השני של הבצק עד שכל התבנית מתמלאה.
    לפזר מעל את עשבי התיבול והגבינות שהפרדנו.
    להניח בצד למשך חצי שעה לתפיחה נוספת ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180°.
    לאפות כ – 50 דקות במרכז התנור עד שהמאפה משחים מלמעלה.
    להגיש חם.

  • עברית

romiscookies
אני לימור, גדלתי בבית מרוקאי שהכל סבב סביב בישול, אפייה, עיצוב, אירוח, וכל מה שהיום נחשב טרנד ופעם נחשב לשיגרת חיים, אז החלטתי גם היום להפוך את זה לשיגרת חיים. מקווה שתהנו.
romiscookies
romiscookies

מתכונים אחרונים מאת romiscookies (צפו בכולם...)

romiscookies
limorel100@walla.co.il

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top